Delimitare sectii de votare alegeri parlamentare 2020

Avand in vedere organizarea Alegerilor Parlamentare pentru alegerea reprezentantilor din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei din data de 6.12.2020, va comunicam arondarea sectiilor de votare de pe raza comunei Lumina.

Descarcare fisier:

AnexaDispozitiePrimar_202011090839 [pdf]

SV 473 – ȘCOALA VECHE LUMINA, loc. LUMINA, Strada Mare , Nr. 158

Strada Constantin Brâncuşi (Strada Constantin Brîncuşi) integral
Aleea Crinilor integral
Strada Iulia Haşdeu … [citeste]

Procedura pentru solicitarea urnei speciale (mobile) la alegerile locale

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate, inclusiv cei izolați în casă cu COVID-19, pot solicita urna specială (mobilă) de la secția de votare de care ține locul în care se află în ziua alegerilor, printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative.

Din aceste documente trebuie să rezultă că persoana nu [citeste]

Delimitare sectii de votare si arondare strazi

In atentia cetatenilor cu drept de vot din comuna Lumina !

Avand in vedere ca la data de 27 septembrie 2020 va fi organizat scrutinul electoral pentru Alegerile Locale, in conformitate cu prevederile legale, pe raza comunei Lumina, in ziua alegerilor, vor fi organizate si deschise urmatoarele sectii de votare:

  • Sectia de votare nr. 472 – Scoala Veche Lumina, Str.
[citeste]

Anunt cu privire la infiintarea unei noi sectii de votare in comuna Lumina

In atentia cetatenilor cu drept de vot din comuna Lumina,

Prin prezenta informare, va aducem la cunostinta ca pentru respectarea art. 21, alin. (5), lit. c, din Legea 208/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pe raza comunei Lumina a fost infiintata o noua sectie de votare.

MASURA A FOST OBLIGATORIE DIN CAUZA FAPTULUI CA IN TREI  DIN CELE 4  SECTII [citeste]

Autoritatea Electorala recruteaza experti electorali

Corpul experților electorali este evidența permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și străinătate sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cine poate fi expert electoral?
Poate face parte din Corpul experților electorali, prin decizie a Autorității Electorale Permanente, persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) … [citeste]