Contractele de finanțare a proiectelor aferente PNDR 2014 – 2020 sunt semnate numai la sediul Centrelor Regionale sau Oficiilor Județene ale AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale atrage atenția solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenți și să nu permită apariția unor situații infracționale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR.

Astfel, facem încă o dată precizarea că relația contractuală este directă și are loc … [citeste]

AFIR a publicat Ghiduri consultative pentru 4 submăsuri de finanțare din PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, la secțiunea Dezbatere Publică, Ghidul solicitantului în variantă consultativă pentru 4 submăsuri de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) prin care se acordă fonduri nerambursabile pentru implementarera proiectelor de investiții în agricultură.

Toți cei interesați să pregătească … [citeste]

Se prelungește sesiunea de primire a proiectelor pentru exploatațiile pomicole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în sectorul pomicol se poate face până la 30 septembrie 2017, ora 16.00.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an … [citeste]

Se prelungește sesiunea de primire a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor mici

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în ferme mici se poate face până la data de 31 august 2017, ora 16.00.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea … [citeste]

AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru obținerea finanțării investițiilor private în procesare agricolă și pomicolă

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, versiunile finale ale Ghidului solicitantului, precum și anexele aferente submăsurilor 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricoleși 4.2a „Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, pentru sesiunea anuală 2017.

„Ghidul solicitantului pentru submăsurile dedicate sectorului de procesare vine [citeste]

Lansare sesiune de proiecte submasura 19.2 „Sprijin pentru implementarea actiunilor in cadrul strategiei de dezvoltare locala”

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR) anunţă deschiderea sesiunilor pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsurile finanţate prin FEADR (pentru mai multe informaţii privind Măsurile amintite deschideţi secţiunea Investiţii PNDR).

Prin Anunţul privind Cererea de Proiecte sunt lansate sesiunile de primire a proiectelor, sunt stabilite perioadele în care se pot depune proiectele prin FEADR şi sunt anunţate … [citeste]

Prelungire termen de depunere proiecte agricole

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul submasurilor :

9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol” (sM 9.1) 

9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol” (sM 9.1a)

din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (2014-2020), pana la data de 30 decembrie 2016, ora 16:00.

Alocarea bugetara stabilita pentru sesiunea … [citeste]

Proiecte de investitii PNDR destinate producatorilor agricoli

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta deschiderea in data de 12 iulie 2016 a sesiunii de primire a cererilor de finantare a proiectelor de investitii pentru doua submasuri din cadrul PNDR:

  • Submasursa 9.1 – „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol ” – alocare financiara de 4,9 milioane de euro;
  • Submasura 9.1a – „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul
[citeste]