Anunţ public privind decizia etapei de incadrare ECO FIRE SISTEMS SRL

ECO FIRE SISTEMS SRL, titular al  proiectului ‘‘CONSTRUIRE STRUCTURI DE STOCARE TEMPORARA PENTRU SLAMURI (NAMOLURI)  PERICULOASE/NEPERICULOASE REZULTATE DIN ACTIVITATI INDUSTRIALE, INAINTE DE OPERATIUNI DE VALORIFICARE/ELIMINARE’’, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM CONSTANTA: NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI SI NU ESTE NECESARA

PARCURGEREA CELORLALTE ETAPE DIN PROCEDURA DE EVALUARE ADECVATA, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra Mediului, pentru proiectul ‘‘CONSTRUIRE STRUCTURI DE STOCARE TEMPORARA PENTRU SLAMURI (NAMOLURI) PERICULOASE/NEPERICULOASE REZULTATE DIN ACTIVITATI INDUSTRIALE, INAINTE DE OPERATIUNI DE VALORIFICARE/ELIMINARE’’ propus a fi amplasat în Comuna Lumina, parcela A314/1/2 lot 1, parcela A314/1/1/1/2- lot 1, judetul Constanta.

1.Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanta din Mun. Constanta, Strada Unirii, nr. 23, judetul Constanta, în zilele de Luni-Vineri, între orele 09:00-13:00, precum și la următoarea adresa de internet: http://apmct.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului.

Informare ECO FIRE SISTEMS S.R.L.

În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, ECO FIRE SISTEMS S.R.L., cu sediul social in Localitatea Lumina, Strada Sola A 314 1/1, Judeţul Constanţa, Cod unic de inregistrare: 14356289, Nr ordine Registrul Comertului: J13/2144/14.12.2017, telefon: 0745 058 653, e-mail: comercial@ecofire.ro, sip@ecofire.ro, cod IBAN: RO82 BTRL 0140 1202 W529 79XX, deschis la Banca Transilvania, reprezentata prin Administrator Popescu Sandu Ionel, in calitate de BENEFICIAR, intentioneaza sa solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALA DE APA „DOBROGEA LITORAL”, Avizul de gospodarire a apelor, pentru proiectul: „CONSTRUIRE STRUCTURI DE STOCARE TEMPORARA PENTRU SLAMURI (NAMOLURI) PERICULOASE / NEPERICULOASE REZULTATE DIN ACTIVITATI INDUSTRIALE, INAINTE DE OPERATIUNI DE VALORIFICARE / ELIMINARE’’, propus a fi amplasat in Comuna Lumina, Parcela A 314/1/2, lot 1 si Parcela A 314/1/1/1/2, lot 1, Judeţul Constanța.

Aceasta investitie este noua.
Persoanele care doresc sa obtina informatii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodarire a apelor, pot contacta solicitantul de aviz la adresa sus mentionata.
Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa solicitantului: ECO FIRE SISTEMS S.R.L., cu sediul social in Localitatea Lumina, Strada Sola A 314 1/1, Judeţul Constanţa, telefon: 0745 058 653, e-mail: comercial@ecofire.ro, sip@ecofire.ro, dupa data de 07.06.2023.

Notificare RAJA incepere lucrari strada Năvodari

Stimati cetățeni,

Vă informăm că SC RAJA SA, prin executant SC EUROMATERIA SRL, a notificat instituția noastră începerea executării lucrărilor de Reabilitare conductă magistrală Lumina, ce vizează strada Năvodari din localitatea Lumina.

Lucrările vor începe din data de 12 ianuarie 2023.

Vă informăm că o ședință operațională a avut loc în luna decembrie 2022 cu privire la modalitatea de execuție a lucrărilor de reabilitare a magistralei De 630mm pe strada Năvodari (DJ226) în localitatea Lumina.

Întrucât pozarea conductei nu se poate efectua conform proiectului tehnic din cauza obstacolelor identificate pe amplasament, propunerea a fost aceea de amplasare a conductei pe carosabil pe toată lungimea acesteia, respectiv pe aproximativ 1000 m.

Având în vedere faptul că traficul este mai puțin intens în această perioadă solicitarea expresă a fost ca antreprenorul să demareze execuția lucrărilor începând cu data de 15.01.2023, iar lucrările se vor executa pe tronsoane.

Execuția lucrărilor a fost demarată după obținerea autorizației emise de RAJDP (Regia ce deține în adminstrare porțiunea de drum județean ce tranzitează comuna Lumina) şi a avizului Poliției rutiere, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de aproximativ 3 luni.

Reprezentantul RAJDP a licitat antreprenorului ca, pe culoarul pe care se intervine, sistemul rutier să fie refăcut la nivel de asfalt după 2-3 luni de la finalizarea lucrărilor, cu respectarea managementului de trafic.

În vederea obținerii avizului Beneficiarul a depus la RAJDP cererea de avizare împreună cu documentația tehnică aferentă.

Ținând cont de aspectele mai sus menționate, în măsura în care este posibil, pentru evitarea blocării traficului sau a timpilor îndelungați în trafic pe strada Năvodari din localitate, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să manifeste înțelegere și răbdare. În măsura în care este  posibil, conducătorii auto sunt rugați să folosească trasee alternative sau rute ocolitoare pe durata de execuție a lucrărilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Admitere locuri fara taxa pentru absolventii de bac din mediul rural la UMC

Universitatea Maritima din Constanta organizeaza admitere speciala pentru locuri fara taxa pentru absolventii de bacalaureat de la liceele din mediul rural.
Admiterea se realizeaza prin depunere de dosar la sediul Universitatii Maritime din Constanta din Str. Mircea cel Batran nr 104 din Constanta, sala  P002 pana la data de 15 septembrie 2021 pentru absolventii celei de-a doua sesiuni de bacalaureat din august-septembrie 2021.

Candidatii se pot inscrie la urmatoarele specializari:

Link site cu detalii specializari: https://cmu-edu.eu/admitere-studii-licenta/
Pentru mai multe detalii referitor la admiterea pentru mediul rural, puteți contacta Universitatea Maritima Constanta la nr. telefon: 0756134674 – dna Mihaela Constantin  sau pe email: mihaela.constantin@cmu-edu.eu

Oferta Educationala Scoala Atlas

Scoala Atlas prezinta oferta sa educationala pentru liceul frecventa redusa se adreseaza absolventilor clasei a VIII a care au depasit varsta de 18 ani. Durata studiilor stabilită prin lege pentru liceu frecventa redusa este de 5 ani (clasele IX-XIII). Studiile efectuate anterior (scoala de ucenici, scoala de arte si meserii, scoala profesionala) sunt echivalate, conform Legii Invatamantului, cu una sau mai multe clase de liceu.

Oferta SCOALA ATLAS - Liceu Frecventa Redusa

Grafice circulatie liniile 22, 22B si 22B Oituz SC Metrolopolitan SRL

Atasat  se regasesc graficele de circulatie ale liniilor de transport ce tranziteaza comuna Lumina deservite de operatorul SC Metropolitan SRL.

Va reamintim ca licentierea firmelor de transport persoane este un atribut al Consiliului Judetean Constanta [detalii aici]. 

Grafice Linia 22B si 22B Oituz [PDF] – ruta Constanta – Ovidiu – Lumina – Oituz

Grafice linia 22 [PDF] – ruta Constanta – Ovidiu – Lumina – Navodari

Orice petitii si sesizari legate de transportul de persoane adresate Primariei sunt inregistrate si transmise mai departe catre Consiliul Judetean Constanta.

Date de contact pentru sesizari:

Consiliul Judetean Constanta

AdresaBulevardul Tomis nr.51, cod postal 900725
Telefon+40.241.488.404
Fax+40.372.007.000
Webwww.cjc.ro
Facebookwww.facebook.com/ConsiliulJudeteanConstanta
Mailconsjud@cjc.ro

 

DATE CONTACT OPERATOR SC. METROPOLITAN S.R.L.

Adresa: CONSTANȚA, Str. Theodor Burada, nr. 38c, jud. Constanța
Fax: 0341 / 101 235;
Dispecerat: 0720 300 505; 0720 300 530;
E-mail: dispecerat@metropolitanconstanta.com, transport@metropolitanconstanta.com

Anunt proiect „Imbunatatire tensiune LEA JT loc. LUMINA, jud. CONSTANTA|

E-DISTRIBUTIE DOBROGEA SA, prin reprezentant Ing. Sef. Chiriac Victor-Marius titular al proiectului ”Imbunatatire tensiune LEA JT loc. Lumina, jud. Constanta”, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM CONSTANTA:

NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII ASUPRA MEDIULUI MEDIULUI,

in cardul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Imbunatatire tensiune LEA JT loc. Lumina, jud. Constanta”, propus a fi amplasat  in loc. Lumina, str. Campului, str. Cerealelor, str. Lebedelor, str. Brotacei, str. Vioarelor, str. Mare, str. Navodari, str. Murelor.

  1. Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul autoritatii competente pentru protectia din  municipiul Constanta, str. Unirii, nr. 23, in zilele de luni pana vineri intre orele 9.00-13.00, precum si la urmatoarea adresa de internet htpp:\\apmct.anpm.ro.

Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare  in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului A.P.M. Constanta.

Anunt AVICOLA SA curatare bataluri

SC AVICOLA SA , cu sediul in localitatea Lumina, jud, Constanta, va aduce la cunostinta ca in perioada 19.05 – 23.05.2020 se curata batalurile de dejectii, transportandu-se dejectii de pasare catre Unigrains Agro, zona Comana, jud. Constanta.