ANUNȚ RECOLTARE ANALIZE MEDICALE CENTRUL DE PERMANENȚĂ [actualizare]

În atenția locuitorilor comunei Lumina,

Vă informăm că Primăria Comunei Lumina în colaborare cu LABORATORUL BIOTEST vor pune la dispozitia cetățenilor un spațiu dedicat pentru recoltarea de analize medicale. Acesta se afla în incinta Centrului de Permanență din localitate, situat în Str. Mare nr. 170 (langă parcul central).

Din luna februaire, o echipă de specialiști ai LABORATORULUI BIOTEST va fi … [citeste]

Primăria Lumina caută șofer microbuz școlar

Primaria Comunei Lumina, cu sediul in strada Mare nr. 170, Lumina, Jud. Constanta, caută şofer necesar pentru deservirea microbuzului pentru transportul elevilor.

Personele interesate trebuie să îndeplinească următoarele conditii:

  1. Să fie cetăteni români cu domiciliul stabil în România
  2. Să aibă permis de conducere categoria ,,D1”
  3. Să nu fi suferit vreo condamnare
  4. Să aibă atestat profesional pentru transportul public de persoane
[citeste]

ANUNȚ REFERITOR ASFALTARE STRĂZI

Primăria comunei Lumina anunță faptul că străzile Islazului, Decebal, Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului, Pinului vor intra din această săptămână în prima etapă de asfaltare.

Astfel, pentru început, cetățenii de pe strada Islazului din Lumina sunt rugați să nu își parcheze autovehiculele personale pe carosabil, să respecte indicațiile agenților de poliție și să nu îngreuneze lucrările constructorului.

Vă reamintim … [citeste]

ANUNȚ DEPOZITARE DEȘEURI ȘI MATERIALE ÎN FAȚA CURȚILOR

Stimați cetățeni,

Vă rugăm să nu mai depozitați pe domeniul public sau în fața porților resturile vegetale sau orice alte tipuri de deșeuri sau materiale.

Conform HCL 85/2015 acest lucru este interzis și se sancționează cu amendă contravențională de la 400 la 800 RON, pentru persoane fizice, și 1000 – 1500 lei pentru persoane juridice.

Angajații serviciului Poliția Locală Lumina … [citeste]

Locul de joacă din parcul central a fost reabilitat

Locul de joacă din parcul central din Lumina a fost reabilitat și modernizat astfel încât să ofere condiții de siguranță și noi atracții pentru cei mici.

Durata de exploatare a acestora sau durabilitatea lor ține însă și de modul cum aceste locuri de joacă sunt utilizate de către cei mici …

În măsura în care este posibil, rugăm părinții să … [citeste]

Anunt cu privire la racordarea la utilități pe străzile ce urmează să fie asfaltate

Stimați cetățeni,

Având în vedere lucrările de asfaltare de pe străzile incluse în proiectele anunțate anterior de Primăria Lumina, respectiv:

  • Lot 1: străzile Decebal și Islazului;
  • Lot 2: străzile Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului și Pinului;

vă precizăm că după finalizarea lucrărilor de asfaltare acestea se vor afla în perioada de garanție pe o perioadă de 5 ani.

În … [citeste]

Anunț dezinsecție parcuri și locuri de joacă

Primăria Comunei Lumina anunță cetățenii că în cursul zilei de 8 iunie 2023 în toate parcurile și locurile de joacă din comună se vor desfășura activități de dezinsecție.

Pe această cale rugăm cetățenii să evite deplasările prin parcurile din localitate.

Produsele folosite sunt înscrise în Registrul Național al Produselor Biocide, au toxicitate extrem de scazută pentru viețuitoarele non-vizate și sunt … [citeste]

Program de lucru în perioada 1 – 5 iunie (Rusalii)

Stimati cetățeni,

In contextul sărbătorilor libere legale vă aducem la cunoștință faptul că în perioada 1 iunie – 5 iunie 2023, programul de lucru al instituției va fi suspendat.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a … [citeste]

In atenția cuplurilor ce aniversează 50 de ani de căsătorie în anul 2023

Având în vedere organizarea Zilei Comunei Lumina 2023, pe 7 mai 2023, Primăria Comunei Lumina invită cetățenii ce aniversează 50 de ani de căsătorie în anul 2023 să depună la sediul Primariei Comunei Lumina, Centrul de Informare Cetățeni, o cerere (model atașat) care să cuprindă următoarele:

– Cerere aniversare 50 de ani de căsătorie (vezi modelul)
– Buletin/carte … [citeste]

Informații cu privire la ridicarea crengilor în urma curățeniei de primăvară

Stimati cetățeni,

Cu toții ne dorim o localitate mai curată iar pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară implicarea fiecărui locuitor al acestei localități.

În acest sens dorim să vă precizăm că în conformitate cu OG 21/2002 – privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cu modificările și completările ulterioare și HCL 85/2015 – privind aprobarea Regulamentului de îmbunătațire … [citeste]