Potrivit Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020, avem aproximativ 10 milioane de români în afara granițelor țării, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora, cât și pe cei care trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României. Așadar avem o multitudine de situații și probleme cu care aceștia se confruntă.

Guvernul României își propune să treacă dincolo de cifre și vrea să ajungă la toți românii care își doresc să plece în străinătate în căutarea oportunităților lucrative, de studiu sau să călătorească. Este alegerea ta să încerci să descoperi ce au și alte state de oferit, însă noi credem că este de datoria noastră ca în momentul în care faci acest lucru să fii echipat cu toate instrumentele necesare astfel încât decizia ta să fie în cunoștință de cauză.

Este pentru prima dată când toate ministerele care au competență în problematica românilor aflați în străinătate pentru a lucra, studia sau locui, s-au reunit într-o campanie comună ce vizează, în mod esențial, informarea cetățenilor români cu privire la potențialele riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență sau fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.

Broșură Campania IASL etapa 2[pdf]
PLIANT Informare acasa!Siguranta in lume! ETAPA II [pdf]

Print Friendly, PDF & Email