Comuna Lumina se dezvolta pe zi ce trece iar administratia locala are în derulare mai multe proiecte menite să dezvolte infrastructura drumurilor şi cea de apă-canalizare.

„Am demarat încă de astă toamnă un program de asfaltare şi pietruire a străzilor, iar lucrările au decurs chiar satisfăcător. Sunt gata mai multe străzi, a fost asfaltat şi drumul comunal care leagă Sibioara de DN 22. Lucrările sunt avansate cam în proporţie de 50%. Momentan, din cauza vremii, am fost nevoiţi să întrerupem lucrările, dar acestea vor fi reluate cât de repede posibil. Termenul de finalizare a lucrărilor este scurt, recepţia lor trebuie făcută anul acesta“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Finanţat din fonduri europene, proiectul face parte dintr-un program accesat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi are ca obiectiv asfaltarea şi pietruirea mai multor străzi din comună. Prin intermediuk acestui program vor fi reabilitate strazile 22 Decembire, Cimpului si Narciselor. Valoarea estimată a proiectului denumit „Îmbunătăţirea reţelei de străzi în Comuna Lumina“ este de 15.790.624 de lei fără TVA.

„Şi lucrările pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă a satului Sibioara sunt avansate, fiind deja încheiată jumătate din ceea ce presupune proiectul“, a mai spus gospodarul-şef.

Lucrările, în valoare de 7.982.086 de lei fără TVA, sunt realizate de firma Romda Sales din capitală. Tot până la jumătate s-a ajuns şi cu investiţia privind obiectivul „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz“. „

Proiectul cu reţeaua de canalizare de la Oituz a fost dat în executare, este finalizat în proporţie de 50% şi, de asemenea, aşteptăm ca vremea să fie favorabilă pentru a continua investiţiile. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8.585.860 de lei“, a explicat primarul Dumitru Chiru.

Lucrările sunt finanţate de Guvernul României, prin Hotărârea de Guvern numărul 577.

Print Friendly, PDF & Email