Asociația Multiculturală Anticus din Constanța are în pregătire colecția „Integritate: Antologie de literatură constănțeană” dedicată Centenarului Unirii. Antologia va fi publicată anul acesta în format academic şi se va lansa la Constanța în jurul datei de 1 Decembrie sub deviza „Scriitorii constănțeni pe drumul către Constanța – Cetate a Literaturii UNESCO”.

Asociatia invită toți scriitorii, cadrele didactice şi elevii talentați din comuna Lumina să contribuie cu creații literare de calitate la această antologie.

CONDITII DE PARTICIPARE
Participanți: Scriitori constănțeni consacrați sau în devenire, indiferent de vârstă. Sunt constănțeni persoanele care s-au născut sau activează în județul Constanța sau care colaborează cu unul din cercurile literare sau revistele autohtone.

Tema: Sunteți invitați să scrieți despre integritate morală, onestitate, cinste, onoare, demnitate sau conştiinciozitate. Puteți scrie despre handicapul moral, fizic sau material şi implicațiile acestora; despre unire, prietenie, căsătorie şi dragoste; despre Constanța, Marea Neagră, diversitate şi multiculturalitate.

Genul: Se acceptă poezie, eseu, proză sau critică literară. Nu se acceptă erotică sau horror.

Textul: Trebuie să fie original, nepublicat anterior, lipsit de vulgarități şi să nu conțină imagini. Se acceptă 2-12 pagini de proză sau 3-8 poezii.

Termenul 1: Anunțați-vă intenția de a participa trimițând cât mai curând o scurtă biografie la persoana a III-a (max 10 rânduri). Aceasta va însoți textul publicat în carte.

Termenul final: Puteți expedia textul final până la data de 1 octombrie 2018, însă nu este recomandabil să aşteptați până în ultima zi.

Drepturi: Autorii selectați vor primi câte un exemplar gratuit şi vor putea achiziționa un număr nelimitat de exemplare la 50% din costuri.

Persoanele interesate pot trimite un email la adresa murattaner@ymail.com

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns