Ghidul cetățeanului în caz de cutremur

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mişcările seismice au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un suport sigur. În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereţii şi se prăbuşesc clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită, după care îşi revin cu greu.

În ultima perioadă, pe teritoriul … [citeste]

Exercițiu de alarmare a populatiei în cadrul evenimentului Săptămâna Protecției Civile

În vederea implementării măsurilor aprobate de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne privind aprobarea organizării activităților din cadrul Săptămânii Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanţa va organiza și va desfăşura în data de 01.03.2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00, antrenamentul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic,,MIERCUREA ALARMELOR”, pentru verificarea funcționării sirenelor la nivelul județului Constanţa.

Echipamentele … [citeste]

Ședință operativă a Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Lumina s-a întrunit în cursul zilei de duminică pentru a analiza pagubele produse de inundațiile cauzate de ploile torențiale din cursul zilei de sâmbătă dar și măsurile care se impun.

Administrația Națională de Meterologie a emis sâmbătă o avertizare de vreme semeveră care s-a manifestat prin precipitații abundente ce au inundat mai multe gospodării … [citeste]

Masuri preventie COVID-19 – HCJSU 70/10.05.2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis Hotarârea nr. 70/10.05.2021 prin intermediul căreia au fost impuse o serie de restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pademiei de COVID-19.

Astfel:

Rata de incidență de infectare pe ultimele 14 zile în comuna Lumina la data de 10.05.2021, conform datelor publicate de DSP Constanta este de: 1,41/1000 de locuitori.

Se aplică [citeste]

Masuri preventie COVID-19 – HCJSU 66/4.05.2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis Hotarârea nr. 66/4.05.2021 prin intermediul căreia au fost impuse o serie de restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pademiei de COVID-19.

Astfel:

Rata de incidență de infectare pe ultimele 14 zile în comuna Lumina la data de 4.05.2021, conform datelor publicate de DSP Constanta este de: 2,1/1000 de locuitori.

Se aplică măsurile [citeste]