Strategiile de dezvoltare locală sunt instrumente de planificare pe termen mediu care presupun viziuni de dezvoltare realizabile prin îndeplinirea obiectivelor şi măsurilor stabilite în urma unei analize a situaţiei existente.

O strategie de dezvoltare locala durabila reprezinta instrumentul participativ care are drept scop asigurarea progresului economic, echitabil pe plan social, protejand, in acelasi timp, resursele si mediul pentru generatiile viitoare.

O strategie de dezvoltare locala este un proiect pe termen lung de o importanta deosebita care inglobeaza viziunea viitorului comunitatii, viziune impartasita la nivel local si transpusa in obiective complementare si interdependente si planuri de actiune concrete.

Scopul unei strategii de dezvoltare locala consta in analizarea intr-un mod coerent si structurat a oportunitatilor si posibilitatilor autoritatilor publice locale de a initia, implementa si sustine obiective trasate la nivel local.

Existenta unei strategii asigura ierarhizarea investitiilor, pentru a obtine un impact maxim si o valoare adaugata maxima din obiectivele ce le propune comunitatii locale. Acest document asigura o sustenabilitate de lunga durata si deserveste atat interesele administratiei publice locale, interesele private dar si interesele personale ale locuitorilor localitatii.

Primăria Comunei Lumina are, în acest moment, o strategie de dezvoltare denumită Strategia de dezvoltare locală a Comunei Lumina 2023 – 2030.

Documentul este disponibil mai jos:

Strategia de Dezvoltare Locală 2023-2030 a comunei Lumina

Versiune PDF

Print Friendly, PDF & Email