Stimati cetățeni,

Vă informăm că SC RAJA SA, prin executant SC EUROMATERIA SRL, a notificat instituția noastră începerea executării lucrărilor de Reabilitare conductă magistrală Lumina, ce vizează strada Năvodari din localitatea Lumina.

Lucrările vor începe din data de 12 ianuarie 2023.

Vă informăm că o ședință operațională a avut loc în luna decembrie 2022 cu privire la modalitatea de execuție a lucrărilor de reabilitare a magistralei De 630mm pe strada Năvodari (DJ226) în localitatea Lumina.

Întrucât pozarea conductei nu se poate efectua conform proiectului tehnic din cauza obstacolelor identificate pe amplasament, propunerea a fost aceea de amplasare a conductei pe carosabil pe toată lungimea acesteia, respectiv pe aproximativ 1000 m.

Având în vedere faptul că traficul este mai puțin intens în această perioadă solicitarea expresă a fost ca antreprenorul să demareze execuția lucrărilor începând cu data de 15.01.2023, iar lucrările se vor executa pe tronsoane.

Execuția lucrărilor a fost demarată după obținerea autorizației emise de RAJDP (Regia ce deține în adminstrare porțiunea de drum județean ce tranzitează comuna Lumina) şi a avizului Poliției rutiere, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de aproximativ 3 luni.

Reprezentantul RAJDP a licitat antreprenorului ca, pe culoarul pe care se intervine, sistemul rutier să fie refăcut la nivel de asfalt după 2-3 luni de la finalizarea lucrărilor, cu respectarea managementului de trafic.

În vederea obținerii avizului Beneficiarul a depus la RAJDP cererea de avizare împreună cu documentația tehnică aferentă.

Ținând cont de aspectele mai sus menționate, în măsura în care este posibil, pentru evitarea blocării traficului sau a timpilor îndelungați în trafic pe strada Năvodari din localitate, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să manifeste înțelegere și răbdare. În măsura în care este  posibil, conducătorii auto sunt rugați să folosească trasee alternative sau rute ocolitoare pe durata de execuție a lucrărilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Print Friendly, PDF & Email