Ca urmare a numeroaselor afirmații apărute in spațiul public dar si a mesajelor primite pe pagina instituției, dar pe care nu le-am putut citi , Primăria Comunei Lumina face următoarele precizări cu privire la distribuția energiei electrice.

Primaria Comunei Lumina nu este furnizor de energie electrică si nici autoritate de control sau reglementare care poate impune unui furnizor privat de energie sa reia in mod urgent furnizarea de energie electrică, chiar dacă vorbim de o avarie care a presupus lucrări neplanificate la rețeaua de distribuție electrică si pentru care nu s-a comunicat un program al lucrărilor.

La fel ca si dumneavoastră si instituția este afectată de întreruperea furnizării energiei… Ca si cetățenii din localitate, ne-am confruntat nu doar cu lipsa energiei electrice, dar am întâmpinat dificultăți in accesarea rețelelor de telecomunicații, furnizorii de servicii de telecomunicații fiind si ei afectați.

Primarul Comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, a intrat in legatura cu distribuitorul de energie electrică fiindu-i comunicat ca avaria ce a afectat localitatea a fost identificată cu dificultate si ca reluarea alimentarii cu energie electrică se va relua de îndată ce vor fi identificate problemele ce au dus la aceasta avarie.

Asa cum s-a putut observa exista in continuare întreruperi periodice ale alimentarii cu energie electrică in localitate, distribuitorul de energie lucrează in continuare la rezolvarea avariilor.

Datele de contact ale furnizorului Dvs de energie electrică sunt trecute pe contractele încheiate si/sau pe facturile de curent. Va încurajam sa contactați furnizorul de energie electrică pentru a vi se comunica perioada estimată a remedierii avariei dar si informații cu privire la măsurile pe care le puteți lua pentru evitarea defectării aparatelor electrice din casa Dvs.

Va reamintim ca orice disputa aveți cu furnizorul de energie electrică , autoritatea de reglementare si control in acest domeniu se numește ANRE. Pe pagina de internet a acestei autorități exista o serie de informații cu privire la drepturile pe care le aveți in relația cu furnizorul Dvs de energie electrică cum ar fi dreptul Dvs la despăgubiri in situația in care sunteți afectat de întreruperile de energie electrică sau aparatele Dvs electrocasnice suferă avarii.

Va mulțumim pentru înțelegere !

Print Friendly, PDF & Email