Stimati cetateni,

Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, a emis o avertizare Cod Galben, valabila pentru judetul Constanta, ce vizeaza manifestari meteorologice caracterizata prin canicula, disconfort termic accentuat dar si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

Astfel, in intervalul 23.06.2021, ora 12:00 – 25.06.2021, ora 22:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor
manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp. Mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

De asemenea, în zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde și Dobrogea, iar disconfortul termic va fi
ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele termice se vor situa, între 32 și 35 de grade, în cea mai mare parte a regiunii, minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Pentru perioadele de disconfort termic accentuat, autoritatile vă recomandă:

Avand in vedere necesitatea functionarii continue a serviiciilor de alimentare cu apa, consumatorii care înregistrează deficiențe la nivelul sistemului de distribuție apă potabilă sau de canalizare, pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924, pentru remedierea acestora într-un timp cât mai scurt.

Pentru sesizari cu privire la avarii sau disfunctionalitati ale furnizarii energiei electrice, clientii vor apela numerele de telefon ale operatorilor de energie cu care au incheiate contracte ce furnizare sau pot suna E-Distributie Dobrogea, la numarul de telefon 0800.070.555.

La nivelul primariei va functiona un serviciu de permanenta, cetatenii care intampina probleme din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile putand apela numerele de telefon 0733449753 (permanenta Politia Locala), 0733449751 (numar temporar Primarie).

Print Friendly, PDF & Email