Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta desfasoara in perioada 26.09 – 15.10.2018, prin Biroul de Programe de Promovare a Sanatatii si Educatie pentru Sanatate, Campania IEC dedicata Zilei Mondiale a Contraceptiei, cu sloganul:

CONTRACEPTIA: , „VIATA, TA ESTE RESPONSABILITATEA TA!”

Aceasta este o Campanie de informare si de crestere a interesului populatiei generale, mai ales a adolescentilor si tinerilor, cu privire la importanta utilizarii metodelor contraceptive, cunoasterea tuturor optiunilor, avantajelor, dezavantajelor, efectelor secundare, pentru prevenirea sarcinilor nedorite si a consecintelor acestora.

Scop:
– Informarea populatiei generale, in special a tinerilor si adolescentilor, cu privire la importanta metodelor contraceptive.
– Cresterea gradului de constientizare si de informare a tinerilor si adolescentilor, pentru a face alegeri corecte legate de propria sanatate sexuala si reproductiva.

Obiective generale:
– Cresterea numarului de fete si femei informate corect despre metodele contraceptive, despre accesul liber la acestea si serviciile de planificare familiala.
– Cresterea interesului fetelor si femeilor fata de contraceptie.
– Cresterea numarului de fete si femei informate asupra serviciilor de sanatate corespunzatoare.

Pliant Ziua Mondiala Contraceptie [pdf]

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns