Stimati cetateni,

Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.

Conform strategiei nationale cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19 la nivel national au fost infiintate de catre Centrele Judetene de Coordonare si Conducere a Interventiei centre mobile de vaccinare. Acestea sunt centre de vaccinare/caravane mobile organizate în diferite etape ale procesului de vaccinare.

Organizarea și amenajarea acestor centre mobile de vaccinare se face, atunci când este necesar, pentru a facilita accesul la vaccinare al persoanelor ce deservesc activități esențiale, al persoanelor aflate în centre rezidențiale și medico-sociale și, după caz, al persoanelor din rândul populației generale pentru care accesul la vaccinare este limitat.

Organizarea și amenajarea centrelor mobile de vaccinare se vor face cu respectarea tuturor normelor de siguranță și a normelor igienico-sanitare, pentru a facilita accesul persoanelor la vaccinare, a eficientiza procesul de vaccinare, a evita supraaglomerarea sau sacrificarea dozelor de vaccin.

In acest sens Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Constanta deruleaza Campania de vaccinare cu echipe mobile pe intreg teritoriul judetului Constanta. In vederea solicitarii de catre Primaria Comunei Lumina a deplasarii echipelor mobile in localitatea noastra, la o locatie ce urmeaza sa fie stabilita, se solicita transmiterea numarului de persoane ce doresc sa se vaccineze prin echipa mobila.

Astfel, persoanele care se află în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare din altă localitate dar care doresc să se vaccineze impotriva COVID-19 sunt rugate să depuna in cel mai scurt timp posibil o solicitare a deplasarii echipei mobile.

Model de solicitare deplasare echipa mobilă:

MODEL CERERE DEPLASARE ECHIPE MOBILE COVID

DESCARCA PDF | MODEL CERERE DEPLASARE ECHIPE MOBILE COVID [WORD]

CERERILE COMPLETATE SE TRIMIT ONLINE PE ADRESA DE MAIL PETITII@PRIMARIA-LUMINA.RO sau SE POT DEPUNE LA SEDIUL PRIMARIEI, COMPARTIMENT CENTRU INFORMARE CETATENI. 

PENTRU INFORMATII COMPLETE LEGATE DE VACCINAREA COVID-19 VA RUGAM SA ACCESATI Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19  !

Print Friendly, PDF & Email