INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 6 decembrie, ora 18 – 8 decembrie, ora 08
Fenomene și zone vizate: precipitații moderate cantitativ, strat de zăpadă la munte și în Moldova

      În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp.
      La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

Notă: Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40…45 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o prognoză speciala ce are ca interval de valabilitate 6.12.2023, ora 18 – 8.12.2023, ora 8. În intervalul mentionat, în Dobrogea vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie pe coastă, mixte în rest. În sudul zonei, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va avea intensificări remporare, cu viteze între 40-45 kmh. Temperaturile maxime, în scădere treptatp, vor fi cuprinse miercuri (6 decembrie) între 6 șu 10 grade, joi (7 decembrie), între 2-7 grade. Temperaturile minime vor fi între 0-6 grade în prima noapte și -2 – 2 grade în a doua noapte.

Print Friendly, PDF & Email