Stimati cetateni, va aducem la cunostinta ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a remis o circulara catre toate administratiile locale, care au sistem de canalizare si peste 2000 de locuitori, prin care se solicita identificarea tuturor gospodariilor care nu s-au racordat la sistemul de canalizare.

Adresa Ministerului are la baza prevederile art. 31, alin (14) din Legea 241/2006 a Serviciului de Alimentare cu apa si de canalizare. Astfel, potrivit acestei legi “Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apa, au obligatia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-infiintate, daca acestia nu detin statii de epurare avansate”.

Nerespecatarea acestor prevederi poate fi sanctionata de catre reprezentanti ai Garzii de Mediu cu amenzi contraventionale cuprinse intre 2000 si 4000 de lei.

In adresa Ministerului Dezvoltarii, se arata ca Uniunea Europeana a deschis procedura de infrigement asupra Romaniei ca urmare a faptului ca tara noastra nu a respectat reglementarile europene ce ii reveneau in calitatea sa de stat membru.

Pe aceasa cale, va informam ca, in conformitate cu adresa mentionata, Primaria Comunei Lumina are obligatia de a le transmite autoritatilor un raport referitor la obligatia de a transmite catre Garda de Mediu lista cu toti cei care nu s-au racordat la sistemul de canalizare.

In acest sens, pentru a evita orice neplaceri cauzate de eventuale controale pentru verficarea respectarii prevederilor legale in vigoare, adresam rugamintea tuturor cetatenilor care nu s-au racordat la reteaua de canalizare sa inceapa aceste demersuri in cel mai scurt timp posibil.

Va informam ca reteaua publica de canalizare din localitatea Lumina este in administrarea operatorului regional SC RAJA SA Constanta. Pentru mai multe detalii legate de procedura de racordare la sistemul de canalizare puteti vizita aceasta pagina.

There are no comments yet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?