• 15/09/2018
  • 08:00
  • Primaria Comunei Lumina

Primaria Comunei Lumina alaturi de Scoala Gimnaziala Lumina se implica in proiectul Let’s do it Romania – “Ziua Națională de Curățenie – 2018” desfășurat în context global în 150 de țări sub numele „World Cleanup Day”. Aceasta este o activitate de ecologizare și de responsabilizare a populației privind deșeurile, la care sunt invitate să participe ca partenere toate instituțiile publice județene și locale, iar cetățenii să se alăture ca voluntari ai acestei mișcări.

Anul acesta proiectul se va realiza și în context global în 150 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. Astfel, pe 15 septembrie 2018, ne propunem să mobilizăm 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi. În România, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului.

Misiunea proiectului este mobilizarea cetățenilor, autorităților, societății civile, companiilor private și a mass mediei pentru curățarea de deșeuri a arealelor naturale din jurul localităților României.

În cele cinci ediții desfășurate anterior, Let’s do it Romania a reusit să mobilizeze aproximativ 1.400.000 de voluntari, dintre care 800.000 de tineri. Cu ajutorul lor, a 400 de companii și 1900 de primării au fost stranse 25.000 de tone de deșeuri.

Va puteti inscrie ca voluntar la aceasta actiune si sambata, 15 septembrie 2018 la sediul Primariei Comunei Lumina. Persoana de contact din cadrul institutiei: Paun Gabriela, telefon 0241251828.

Dupa terminarea procesului de inregistrare se va desfasura actiunea de ecologizare, participanti urmand sa primeasca saci si manusi din partea organizatorilor.

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns