Primăria Comunei Lumina, în parteneriat cu Școala Gimnazială Lumina și Grădinița Luminița, continuă implementarea proiectului de modernizare și dotare a unităților de învățământ din Lumina, Oituz și Sibioara.

O noua etapa a proiectului cu titlul S&G DOTĂRI ECHIPAMENTE COMUNA LUMINA, JUDEȚUL CONSTANȚA presupune achiziția echipamentelor digitale pentru sălile de clasă. Acestea vor facilita procesul de asigurare a performantei copiilor in cadrul grădinițelor și a elevilor din cadrul școlilor din comuna Lumina.

In aceasta perioada au fost livrate si montate un număr de 46 de table digitale interactive moderne, însoțite de sisteme audio.

Tablele au o diagonală de 86 de inchi, un ecran LED 4K, vin cu software încorporat, ce vor schimba complet modul de predare la ore al profesorilor.

Afișajul interactiv se mândrește cu o durată de viață excepțional de lungă, asigurând că investiția rămâne valoroasă și relevantă pentru mulți ani de acum încolo. Spre deosebire de afișajele convenționale care se pot degrada sau necesită înlocuiri frecvente, acest afișaj este construit cu materiale de înaltă calitate, componente de înaltă calitate și o construcție robustă, garantând o durată de viață lungă funcționalitate pe termen lung și performanțe optime.

Aceste table inteligente permit proiecții wireless, recunosc automat scrisul, au camere video incorporate si microfon incorporat.

De asemenea, ecranul tablelor digitale este de tip touchscreen , sistemul permițând recunoașterea degetelor, a unui creion, gesturi făcute cu palma sau prin mișcare.

Achiziția acestor echipamente a fost realizată prin proiectul S&G DOTĂRI ECHIPAMENTE COMUNA LUMINA, JUDEȚUL CONSTANȚA în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 , beneficiari fiind Primăria Lumina, Școlile și Grădinițele din Lumina, Oituz si Sibioara.