In urma unor defectiuni survenite la masina de colectare a gunoiului menajer va informam ca ridicarea deseurilor de pe strazile unde nu s-a putut interveni urmeaza sa se faca in cursul zilei de astazi si a celei de maine.
 
De asemenea, va informam ca datorita cantitatii mari de deseuri ce trebuie colectata de pe strazi, orele de ridicare a acestora pot fi decalate, fata de programul normal.
 
Cu privire la declaratiile referitoare la marirea taxei de colectare a deseurilor menajare tinem sa precizam ca situatia colectarii deseurilor menajere a fost discutata in cadrul unei dezbateri publice ce a avut ca subiect stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2018.
 
Astfel, taxa de habitat din acest an a fost stabilita printr-o hotarare de consiliu aprobata in cursul anului trecut.
 
De asemenea in urma controlului facut de Curtea de Conturi, aceasta institutie a stabilit ca valoarea taxei de habitat colectata de la populatie nu acopera costurile pentru ridicarea deseurilor menajere. In momentul de fata Primaria Comunei Lumina suporta costurile suplimentare de colectare, transport si depozitare la o groapa de gunoi autorizata.
 
Dorim sa va asiguram ca autoritatile locale cunosc probremele stringente ale serviciului de colectare a deseurilor menajere. Planurile autoritatilor judetene cu privire la preluare serviciilor de colectare a deseurilor manejere din localitatile din judet, membre in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Dobrogea, au fost prezentate in cadrul dezbaterii publice mentionata anterior.
 
Va multumim pentru intelegere !
Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns