Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de atentionare meteorologica valabil intre 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt cele de intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

În cursul dimineții de miercuri (5 februarie 2020) Administrația Națională de Meteorologie va actualiza mesajul de avertizare.

Autoritățile recomandă ca în perioada menționată mai sus să evitați pe cât posibil deplasările pe distanțe lungi și să vă luați măsurile necesare pentru a nu întâmpina dificultăți. Primăria Lumina va face tot ce îi stă în putință pentru a combate efectele fenomenelor meteo și a gestiona situația.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns