Atenție : Disfuncționalități furnizare apa potabilă în comuna Lumina in noaptea dintre 26.01 – 27.01.2022 si pe parcursul zilei de mâine

În cursul dimineții zilei de 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de 1200 mm, ce asigură aproximativ 40% din necesarul de apă aferent Stației de Tratare și Pompare Palas ce pleacă de la Sursa Galeșu. Echipele de intervenție RAJA au încercat să efectueze lucrările de reparație cu conducta sub presiune, dar având în vedere debitul mare cât și presiunea din zonă, s-a impus oprirea pompării apei pe acest fir și implicit golirea acestuia.

În urma decopertării zonei unde a apărut avaria pe aducțiunea de 1200 mm, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson. Lucrările sunt îngreunate de adâncimea la care este pozată conducta, la aproximativ 4 m, dar și de faptul că pământul în zonă este plin de apă din cauza infiltrațiilor.

La fața locului sunt 7 echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (vidanje, motopompe de mare putere, săpătoare, macara etc.), care fac tot ce este omenește posibil pentru finalizarea reparațiilor într-un timp cât mai scurt.

Având în vedere consumul mărit de apă din ultimele ore, pentru a asigura un minim necesar de apă pentru ziua de mâine – 27 ianuarie 2022, începând din această seară, de la ora 22:00 și până mâine dimineață la ora 06:00, se va opri pomparea către Năvodari și Cumpăna. Mai multe localități aflate pe traseul conductelor de apa vor fi si ele afectate, inclusiv comuna Lumina.

De asemenea, RAJA anunță că în cursul zilei de mâine furnizarea apei se va face cu presiune redusă.

Având in vedere complexitatea lucrărilor abonații sunt rugați sa își asigure necesarul de apa potabilă pana la remedierea situației.

Reprezentanții companiei își cer scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonele afectate, și asigura că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în condiții optime, în cel mai scurt timp.

Print Friendly, PDF & Email