Stimați cetățeni,

Dorim să vă mulțumim pentru toate reclamațiile trimise în această perioadă în legătură cu activitatea de colectare a deșeurilor menajere. Primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, își exprimă regretul pentru situațiile apărute, precum neridicarea deșeurilor sau a pubelelor dar și întârzierile apărute, situații cauzate de faptul că în luna noiembrie activitatea de colectare a fost asigurată de Iridex Group. Toate sesizările dvs au fost luate la cunoștință și discutate cu reprezentanții acestei societăți astfel încât până la finalul lunii aceste probleme să nu mai apară.

Vă informăm că din luna decembrie activitatea de colectare a deșeurilor menajere va reveni la normal, utilajele Serviciului de Salubrizare urmând să asigure ridicarea gunoiului menajer după programul anunțat deja și disponibil pe această pagină. În situația în care vor interveni modificări vom anunța acest lucru.

Ca și în ultimele luni, vă adresăm rugămintea de a sorta deșeurile în două fracții. Deșeurile menajere, biodegradabile și reziduale vor fi separate de deșeurile ce pot fi reciclate: astfel într-o pubelă sau un sac diferit vă rugăm să aruncati plasticul, cartonul, hârtia, sticla, cutii de aluminiu, metal, foliile, pungile, asa cum este detaliat în Ghidul de Coletară separată a Deșeurilor disponibil pe această pagină. Vă reamintim că mașinile de colectare a deșeurilor menajere nu ridică crengi, frunze, resturi vegetale, deșeuri voluminoase sau echipamente electrice.

În situația în care nu ați intrat în posesia unei pubele gratuite, începând cu data de 27 noiembrie 2023, în zilele de colectare a deșeurilor, un utilaj al Serviciului de Salubrizare va însoți mașina de gunoi urmând să le solicitați angajaților să vă acorde, pe baza de proces verbal de predare-primire și carte de identitate, o pubelă. În situația în care nu sunteți acasă în ziua de colectare și nu ați primit o pubelă cu titlu gratuit, vă rugăm să completați formularul online de pe pagina de petitii sau să vă adresați Serviciului de Salubrizare, în str. Morii nr. 79, Pavilion Administrativ.

Vă mulțumim !

Print Friendly, PDF & Email