Stimați cetățeni,

După cum bine știți, la nivel european UE a solicitat tuturor statelor membre reducerea consumului de energie electrică.

Această măsură este legată de criza energetică prin care trecem cu toții. În ultimele luni prețurile la facturile de energie electrică pentru iluminatul public stradal au crescut simțitor.

Costurile foarte mari au determinat instituția noastră să apeleze la modalități de economisire a consumului de curent. Spre exemplu, mai multe becuri de pe stâlpii de iluminat sau din diverse spații publice, precum terenuri de sport, au fost înlocuite cu cu lămpi cu un consum de curent cu 50% mai mic.

În ultimii ani Primăria Comunei Lumina a investit în eficientizarea sistemului de iluminat public și va continua să caute oportunități de investire în proiecte de energie regenerabilă și de reabilitare a clădirilor publice pentru eficientizarea energetică a acestora.

MĂSURI PE TERMEN SCURT CU PRIVIRE LA ILUMINATUL PUBLIC STRADAL

Întrucât costurile cu energia electrică pentru iluminatul public stradal au crescut simțitor, în baza prevederilor legale actuale de sprijin cu privire la facturile de energie electrică, instituția noastră este nevoită să găsească soluții pe termen scurt.

La fel ca și alte unități administrativ teritoriale din țară, în urma unei întruniri cu reprezentanții societății ce se ocupă de administrarea sistemului de iluminat public stradal, având în vedere creșterea numărului de ore de noapte, am decis ca în primă instanță să reducem numărul de corpuri de iluminat funcționale de pe o stradă. Mai exact, în următoarea perioadă pe fiecare stradă un bec de pe un stâlp de iluminat va fi aprins iar următorul nu. În situația în care această ordine nu este respectată se va interveni punctual pe fiecare stradă în parte.

În săptămânile următoare vom analiza efeciența acestei măsuri și dacă se impune luarea unor alte hotărâri în acest sens.

Vă mulțumesc pentru înțelegere,

Primar

Dumitru Chiru

Print Friendly, PDF & Email