Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române a ajuns în satul Sibioara și oferă gratuit cetățenilor din localitate analize medicale în perioada  2 – 11 august  a.c. Timp de două săptămâni cabinetele medicale mobile ale caravanei sunt deschise pentru a oferi consultații medicale gratuite pentru copii, tineri, adulți și bătrâni.

O echipă dedicată de medici și personal medical este prezentă pentru a evalua starea de sănătate a pacienților și a efectua analize medicale de bază oferind consultații gratuite de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Această acțiune face parte din proiectul umanitar Caravana de Sănătate, care are ca scop sprijinirea persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Crucea Roșie Română oferă, astfel, șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol, prin asigurarea de consultații medicale direct în comunitate, în condițiile in care accesul la serviciile medicale este limitat din cauza lipsei accesului la medici de familie sau medici specialiști.

Peste 130 de locuitori ai comunei au beneficiat până acum de analize medicale gratuite. Acțiunea continuă până pe data de 11 august 2023. Cei care doresc să beneficieze de aceste analize trebuie să rețină că serviciile medicale se vor face pe bază de programare telefonică la numărul de telefon 0723 361 897 sau la 0723 378 263 , 0720 003 961 !

Cetățenii din localitățile Lumina și Oituz care doresc să beneficieze de analize medicale beneficiază de transport tur-retur la locația caravanei din satul Sibioara, acesta fiind asigurat de Primăria Comunei Lumina. Vă rugăm să rețineți că pentru asigurarea transportului este obligatorie programarea în prealabil la numerele de telefon 0723 378 263 , 0720 003 961 !

Print Friendly, PDF & Email