“Caravana estivală”, campanie iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), prin care se distribuie material dendrologic în toate localităţile din mediul rural constănţean, a ajuns, ieri, în alte două comune constănţene, Lumina şi Topraisar.

Primarii din judeţul Constanţa sînt încîntaţi de iniţiativa CJC şi spun că este binevenită în contextul accentuării procesului de deşertificare în zona Dobrogei. Primarul din Lumina, Dumitru Chiru, a declarat că materialul primit va fi plantat în centrul localităţii, iar la acţiune vor contribui elevii din comună.

“Această iniţiativă este binevenită, mai ales în contextul în care localitatea Lumina suferă Plantare arbusti in centrul comuneidin punctul de vedere al zonelor verzi. Nu avem foarte multe parcuri şi acest material ne ajută să “înverzim“ puţin comuna“, a declarat Dumitru Chiru.

În cadrul campaniei, fiecare localitate primeşte cîte 400 de arbori şi arbuşti, atît pentru interiorul, cît şi pentru exteriorul localităţii. Potrivit purtătorului de cuvînt al CJC, Cristian Moldovanu, arborii şi arbuştii vor fi plantaţi şi îngrijiţi de elevii şcolilor din mediul rural. Moldovanu a mai spus că, în total, CJC va distribui aprox. 18.000 de arbori şi arbuşti.

Sursa: Telegraf

GALERIE FOTO:

Print Friendly, PDF & Email