Dupa indelungi demersuri si proceduri, ce au trebuit urmate, a fost emisa Autorizatia de constructie in vederea executiei lucrarilor de : „Amenajare sens giratoriu intersectie DN 22 (km 286+050) cu DJ 226 (localitatea Lumina)”.

Reamintim ca cele doua sectiuni de drumuri se afla in administrarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta) si Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta.

Datorita numeroaselor accidente si reclamatii venite din partea cetatenilor, Primaria Comunei Lumina a facut demersuri catre autoritatile competente, primele datand inca din luna mai 2017:

O astfel de investitie a necesitat incheierea unui protocol intre proprietarii de drept a suprafetelor de teren din zona respectiva: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, Consiliul Judetean Constanta si Primaria Comunei Lumina.

Avand in vedere faptul ca in zona propusa pentru amenajarea sensului giratoriu, DN 22 km 286+050, exista numeroase retele de utilitati, DRDP Constanta, autoritatea ce se ocupa de amenajarea intersectiei, a convocat toti reprezentantii detinatorilor de utilitati edilitare din zona, fiind efectuate trasari si identificate retelele pe teren.

Primaria Comunei Lumina a emis Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire la cererea beneficiarului, DRDP Constanta, in conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform prevederilor legale DRDP Constanta a obtinut avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism de la institutiile abilitate. Totodata a fost obtinut si un Raport de Audit de Siguranta Rutiera.

De asemenea pentru a se putea emite o autorizatie de constructie, Primaria Comunei Lumina a obtinut Studiul Topografic vizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta.

Avand in vedere ca a fost emisa Autorizatia de Construire in vederea executiei lucrarilor de : „Amenajare sens giratoriu intersectie DN 22 (km 286+050) cu DJ 226 (localitatea Lumina)”, avem speranta ca beneficiarul investitiei, DRDP Constanta, va incepe aceste lucrari de indata.

Speram ca lucrarile se vor finaliza intr-un timp cat mai scurt astfel incat, odata terminate, sa se reduca atat numarul de accidentele rutiere din intersectie, iar traficul rutier sa fie fluidizat, aceasta zona fiind intens tranzitata.

Print Friendly, PDF & Email