Stimati cetateni,

Necesitatea de a avea o localitate mai curata si de a fi responsabili fata de mediul inconjurator sunt prioritati ce se afla pe agenda autoritatilor locale dar ar trebui sa fie, de asemenea, prioritati si pentru cetatenii comunei.

In ultima perioada au fost depuse eforturi pentru a igieniza zonele cele mai vulnerabile din localitate si au fost intreprinse, de asemenea,  actiuni de colectare a resturilor vegetale de la populatie.

Ne dorim cu totii ca localitatea Lumina sa sa aiba un aspect curat si ingrijit insa pentru ca acest lucru sa fie posibil este nevoie ca si cetatenii sa aiba un comportament responsabil. In acest sens dorim sa va precizam ca in conformitate cu OG 21/2002 – privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, cu modificarile si completarile ulterioare si HCL 85/2015 – privind aprobarea Regulamentului de imbunatatire a activitatilor de gospodarire si infrumusetare a comunei Lumina si localitatilor componente, depozitarea oricaror tipuri de deseuri in fata portilor este interzisa.

Cetatenii care au astfel deseuri pot apela la SC Gospodaria Lumina SRL, la sediul din Str. Morii nr. 79, pavilion administrativ, sau telefon 0750752529,  in vederea ridicarii acestora. Colectarea acestor deseuri se va face in urma achitarii contravalorii taxei de ridicare a acestora, in functie de cantitate.

Totodata, va informam ca se vor lua masuri in vederea verificarii respectarii prevederilor legale. Astfel agentii Seriviciului Politia Locala vor verifica respectarea prevederilor OG 21/2002, dar si prevederile din Regulamentul de imbunatatire a activitatilor de gospodarire si infrumusetare a comunei Lumina si localitatilor componente aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 85/26.03.2015.

Va informam ca depozitarea sau aruncarea oricarui tip de deseuri in fata portilor reprezinta contraventie si urmeaza sa fie sanctionata cu amenda.

Nu in ultimul rand, invitam cetatenii comunei sa se implice activ in pastrarea unei comune curate. Astfel daca sunteti martori sau surprindeti persoane care depoziteaza sau arunca ilegal deseuri de orice fel ne puteti sesiza utilizand una din optiunile de mai jos:
• Telefonic: 0733449753 (Serviciul Politia Locala)
• Pagina de Facebook a Primariei [aici]
• Formularul de petitii si sesizari online (aici)

Va multumim pentru intelegere !

Print Friendly, PDF & Email