Avand in vedere confirmarea in judetul Constanta a 6 cazuri de meningoencefalita cu virus West Nile (boala transmisa prin intepaturi de tantari), dintre care si un deces, ceea ce demonstreaza existenta unui numar mare de purtatori de virus, cu risc major de imbolnavire in masa, va informam ca Primaria Comunei Lumina a demarat procedurile necesare in vederea dezinsectiei in localitate.

Pentru prevenirea infectarii cu virusul West Nile, va transmitem urmatoarele masuri de preventie:

  • evitati expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneca lunga si pantaloni lungi;
  • utilizati substante chimice repelante de tantari;
  • impiedicati patrunderea tantarilor in casa si folositi plase de protectie;
  • asigurati desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei;
  • indepartati recipientele de apa statuta si gunoiul menajer;

În general, 80 de persoane din 100, care au West Nile, nu au simptome. Acestea pot debuta în primele 15 zile din momentul în care au fost muşcate de ţânţar.

Simptomele uşoare pot include: febră, cefalee, senzaţie de oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri în tot corpul, erupţie cutanată, de obicei pe piept, şi umflarea ganglionilor limfatici.

In general, un om din 150 poate cunoaşte o formă gravă a bolii. Aceasta poate duce la umflarea creierului (encefalita), a măduvei spinării (mielita) sau a ţesuturilor din jurul creierului şi măduvei spinării (meningită). Se manifestă prin: cefalee severă, febră mare, stare de confuzie, convulsii, slăbiciune musculară sau paralizie şi comă.

Dacă experimentaţi astfel de simptome, e necesar să ajungeţi imediat la medic şi să faceţi analize de sânge. Din păcate, nu există tratament pentru West Nile. De aceea, organismul trebuie să lupte împotriva infecţiei pe cont propriu. Dacă aveţi o formă uşoară a bolii, vă puteţi recupera acasă. Asiguraţi-vă însă că beţi suficiente lichide şi vă odihniţi suficient. Diagnosticul şi ajutorul medicului nu trebuie însă să lipsească.

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Lasă un răspuns