Stimați cetățeni ai comunei Lumina,

In cursul zilei de ieri pe rețelele de socializare au circulat mai multe poze dintr-un așa zis raport al Curții de Conturi publicate, și ulterior șterse, de un website,  cel mai probabil la comanda politică a adversarilor politici.

În urma minciunilor apărute în mediul online privind existența unui așa-zis raport al Curții de Conturi vă fac precizarea că Primăria Lumina NU ARE UN RAPORT FINALIZAT. Curtea de Conturi efectuează periodic controale și TOATE rapoartele sunt publice.

De asemenea, țin să subliniez că, în calitate de instituție publică, Primăria Lumina se supune controalelor de audit ale Curții de Conturi care verifică acuratețea și corectitudinea situațiilor financiare ale entităților publice și asigură respectarea legislației și a reglementărilor în utilizarea fondurilor publice.

După efectuarea auditurilor, Curtea de Conturi întocmește rapoarte care includ constatări, concluzii și recomandări iar orice sume considerate a fi fost cheltuite nerespectând procedurile legale sunt recuperate după emiterea unei hotărâri judecătorești definitive, orice instituție publică având dreptul să conteste sau să se apere dacă nu este de acord cu acest raport.

Articolul apărut pe un site constănțean este MINCINOS, raportul final neexistând, iar publicarea unor așa zise poze cu niște foi, cu doar câteva zile înaintea alegerilor, nu demonstrează altceva decât o manipulare grosolană de ordin politic.

Dovada că nu există un raport final al Curții de Conturi o gasiți mai jos:

În momentul în care Curtea de Conturi ne va da concluziile raportului, voi face public RAPORTUL, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată.

Asistăm, așadar, la o încercare grosoloană de manipulare prin intermediul unor deținători de publicații online plătiți să publice articole politice.

Contracandidații la funcțiile publice nu fac altceva decât să se folosească de orice fel mijloace pentru a denigra atât persoana mea cât și instituția publică  în speranța că vă vor păcăli că “apără” interesele cetățenilor.

Cu stimă,

Dumitru Chiru

Primarul Comunei Lumina

Print Friendly, PDF & Email