Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române, a adus îngrijire și speranță locuitorilor din comuna Lumina, județul Constanța, în perioada 2 – 11 august 2023. Timp de două săptămâni, cabinetele medicale mobile ale caravanei au fost deschise pentru a oferi consultații medicale gratuite pentru 283 de locuitori din comuna Lumina, satele Oituz și Sibioara.

O echipă dedicată de medici și personal medical a fost prezentă pentru a evalua starea de sănătate a pacienților și a efectua analize medicale generale. Serviciile de medicină generală și pediatrie au fost disponibile, acoperind nevoile diversificate ale populației. De asemenea, pacienții au avut acces la servicii de optică medicală și electrocardiografie (EKG), asigurând un spectru larg de îngrijire medicală.

La inițiativa primarului comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, cetățenii din Lumina și Oituz au beneficiat de transport tur-retur la locația caravanei ce s-a aflat în satul Sibioara.

Astel, un număr de aproximativ 300 de locuitori au putut beneficia de analize medicale gratuite.

Crucea Roșie Română oferă prin intermediul Caravanei de Sănătate șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol, prin asigurarea de consultații medicale direct în comunitate, în condițiile in care accesul la serviciile medicale este limitat.

Primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, dorește, pe această cale, să mulțumească întregii echipe Crucea Roșie Română pentru serviciile oferite cetățenilor și pentru că au ales satul Sibioara ca locație, timp de două săptămâni, pentru oferirea de servicii medicale gratuite.

Print Friendly, PDF & Email