Stimati cetateni,

Fiecare locuitor al comunei Lumina isi doreste sa traiasca intr-un mediu curat si sanatos dar din pacate exista printre noi multi oameni ce nu au respect pentru mediul inconjurator si nici nu se gandesc la consecintele aruncarii necontrolate a tot felul de deseuri.

Pe raza comunei au fost identificate mai multe zone unde au fost aruncate ilegal diferite tipuri de deseuri, lasand impresia ca localitatea noastra este una insalubra. Pentru ca aceasta situatie nu mai poate continua la nesfarsit incepand din aceasta saptamana, primarul comunei Lumina, domnul Chiru Dumitru, a dispus Serviciului de Salubrizare demararea unei ample campanii de igienizare a comunei, in special in zonele afectate.

Astfel, angajati ai Serviciului de Salubrizare, impreuna cu beneficiarii de ajutor social ce au obligatia de a presta ore de munca in folosul comunitatii, au intervenit pe teren pentru curatarea zonelor din comuna unde deseurile au fost aruncate necontrolat.

Scopul actiunii este de a se interveni in toate zonele unde deseurile aruncate ilegal reprezinta o problema, actiunea urmand sa continue in perioada urmatoare.

Pentru ca eforturile autoritatilor sa nu fie in van tinem sa precizam ca auncarea oricaror tipuri de deseuri pe domeniul public reprezinta contraventie si ca reprezentantii Serviciului Politia Locala vor monitoriza atent toate zonele din comuna unde sunt aruncate deseuri ilegale. Astfel de comportament nu mai poate fi tolerat iar persoanele care vor fi surprinse incalcand dispozitiile legale in vigoare vor fi amendate.

Mai mult decat atat, invitam cetatenii comunei sa se implice activ in pastrarea unei comune curate. Astfel daca sunteti martori sau surprindeti persoane care depoziteaza sau arunca ilegal deseuri de orice fel ne puteti sesiza utilizand una din optiunile de mai jos:

  • Telefonic: 0733449753 (Serviciul Politia Locala)
  • Pagina de Facebook a Primariei [aici]
  • Formularul de petitii si sesizari online (aici)