Autoritățile locale din comuna Lumina se pregătesc pentru a intra în spiritul Sărbatorilor de Iarnă. Lumina sărbătorilor de iarnă v-a anima străzile din comuna.

Sărbătorile de Iarnă sunt cu siguranță cea mai specială perioadă din decursul unui an și fiecare dintre noi așteaptă cu nerăbdare apropierea Crăciunului. Spiritul sărbătorilor crează emoție și nerăbdare, fiind o perioadă în care trebuie să fim mai calmi, mai buni. Luminițele și decorațiunile de Crăciun întregesc atmosfera și crează un cadru special.

Anul acesta, locuitorii din comuna Lumina vor avea parte de o lună a cadourilor scăldată în lumini feerice, căci Primăria a pregătit  iluminatul festiv atât pe străzile din comuna cât și în parcul central, care se va transforma într-un orășel al copiilor.

Autoritățile locale vor (re)deschide parcul central pe data de 1 decembrie, începând cu ora 17:00, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

Autoritățile locale vor sărbători ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, prin organizarea unei ceremonii de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Primăriei. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:30.

Autoritățile locale vor inaugura pe 1 decembrie și Sala de Sport construită în incinta Școlii Generale din Lumina, ce va fi folosită de elevii care nu au avut până acum condiții optime pentru desfășurarea orelor de sport în interior. Tăierea panglicii va avea loc în prezența autorităților, oficialităților și a elevilor începând cu ora 9.

Un alt obiectiv de investiții ce va fi inaugurat de 1 decembrie va fi un nou parc în localitatea Lumina. Acesta este situat pe strada Decebal, în zona intersecției cu str. Dumitru Comșa. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9:45.

Începând cu ora 11:00 cetățenii comunei sunt invitați în parcul central din comuna Lumina la o porție tradițională de fasole cu ciolan și vin fiert și, de asemenea, vor asista la reprezentații oferite de Ansamblul de dansuri folclorice  „Luminițe Dobrogene”

Ziua se va încheia la ora 17, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun pentru bradul și instalațiile din parcul central dar și cele de pe străzile din localitate.

Pe parcursul lunii autoritățile le vor pregăti o serie de surprize copiilor și părinților în parcul central din localitate.

Un aspect important este că participarea la evenimentele organizate de 1 decembrie cât și pe parcursul lunii în parcul central se va face respectând normele legale în vigoare cu privire la măsurile de prevenție COVID-19, ce pot fi consultate și pe această pagină.