Elevii si prescolarii din comuna Lumina vor primi cadouri cu ocazia sarbatorilor de Craciun ca urmare a unui proiect special gandit pentru acestia.

„Am luat decizia ca în acest an să aducem un plus de zâmbete pe chipurile copiilor din cadrul școlii și grădiniței din comuna noastră. Este vorba despre cărți educative, interactive și de literatură pentru copii și, bineînțeles, nelipsitele dulciuri.

Pachetele vor fi împărțite începând de marți, 17 decembrie. Sper ca aceste mici daruri să fie pe placul lor, să se bucure de ele și să aibă parte de Sărbători fericite alături de familii și cei dragi!“, spune primarul Comunei Lumina, domnul Ioan Roman.

Vor fi oferite un numar de peste 1.224 de pachete ce conțin câte 5 cărți și dulciuri iar acestea vor ajunge în perioada următoare la elevii si prescolarii inscriși la școala și grădinița din comuna Lumina.

Cadourile sunt împărțite în funcție de categoriile de vârstă, fiind selectate și diferențiate special pentru băieți și fete.

Cărțile pe care le vor găsi în pachete sunt editate de Editura Litera și fac parte din colecția Biblioteca pentru toți copiii. Cei mici vor avea posibilitatea de a asculta în format audio cărțile incluse în aceste pachete folosind un cod special pe care îl vor regăsi în cutiile cadou și accesând pagina de internet www.lumina-citeste.ro, creată de cei de la Editura Litera. Pentru accesarea versiunii audio a cărților este necesară crearea unui cont gratuit și logarea în acesta.

Printre cărțile puse la dispoziție pe site, în versiunea audio, se află „Amintiri din copilărie”, de Ion Creanga, „Basme, de Petre Ispirescu, Vrăjitorul din Oz – de L. FRANK BAUM, Aventurile lui Tom Sawyer – de MARK TWAIN, Alice în țara minunilor – de LEWIS CARROLL, Fram, Ursul Polar – de CEZAR PETRESCU s.a.