Ca urmare a numeroaselor accidente dar si a sesizarilor venite din partea cetatenilor, Primaria Comunei Lumina a facut inca din anul 2017 demersuri pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersectia dintre DN 22 (E87) cu DJ 226.

Avand in vedere ca cele doua drumuri sunt administrate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si de catre Consiliul Judetean Constanta, prin Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, Primaria Comunei Lumina nu are competente in interventia pe drumuri ce nu se afla in administrarea sa.

Totusi, ca urmare a demersurilor facute de autoritati, in urma mai multor intalniri ce au avut loc la sediul Primariei Lumina, a fost edificat obiectivul „Amenajare intersectie DN 22 (E87) km 286+050 cu DJ226”, urmand sa fie semnat un protocol de colaborare intre CNAIR SA – DRDP Constanta, UAT Comuna Lumina si Consiliul Judetean Constanta.

Pentru a se oficializa acest Protocol este necesara autentificarea acestuia de catre un notar public si transmiterea catre acesta a unei serii de documente. Prin intermediul unei adrese inaintata de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta rezulta ca atat Primaria Comunei Lumina cat si CNAIR, prin DRDP Constanta, au transmis catre un notar public ales documentele necesare in vederea autentificarii protocolului.

Prin intermediul aceleiasi adrese, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta precizeaza ca in acest moment proiectul se afla in procedura administrativa la Consiliul Judetean Constanta, care a decis ca este necesara adoptarea unei Hotarari de Consiliu Judetean prin care sa fie cedata catre CNAIR suprafata de teren necesara pentru amenajarea acestui sens giratoriu. De asemenea Consiliul Judetean Constanta a decis ca va semna protocolul de colaborare intre cele trei institutii, abia dupa emiterea unei hotarari a consilierilor judeteni.

Conform listei de proiecte de hotarare Consiliul Judetean Constanta a dezbatut in sedinta ordinara din data de 13 decembrie horararea privind emiterea acordului Consiliului Judetean Constanta in vederea realizarii investitiei „Amenajare intersectie DN22 (E87) km 286+050 cu DJ226”

In proiectul de hotarare se arata ca la acest moment Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta are in lucru documentatia tehnica pentru obiectivul „Amenajare intersectie DN 22 (E87) KM 286+050 cu DJ 226”. In acest sens este necesara transmiterea unei suprafete de teren aflata in domeniul public al judetului Constanta catre CNAIR in vederea edificarii constructiei. Tronsonul de drum judetean ce face obiectul investitiei este in curs de cadastrare.

In urma sedintei de Consiliu, consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotarare, urmand, asadar, sa fie facuti pasii necesari pentru autentificarea Protocolului de colaborare de catre un notar public iar DRDP urmeaza sa continue finalizarea documentatiei tehnice.

Print Friendly, PDF & Email