Problemele cu care România se confruntă în domeniul gestionării deseurilor au un impact major asupra societăţii, reprezintă o ameninţare  directă la adresa sănătăţii si au un efect advers asupra calităţii vieţii. Cea mai mare parte a deseurilor din România sunt depozitate necontrolat. Acest fapt afectează mediul înconjurător datorită levigatului provenit de la depozitele neconforme, levigat ce pătrunde atât în apele de suprafaţă, cât si în cele subterane. Din cauza arderii frecvente a deseurilor apare, de asemenea, şi problema poluării aerului.

Iata unul din motivele principale pentru care Prefectura Constanta, Guvernul Flamand, Interleuven, Primaria Comunei Cumpana, Primaria Comunei Lumina si Primaria Comunei Corbu au demarat un proiect care  are ca principal scop sensibilizarea locuitorilor si autoritatilor locale asupra problemei deseurilor si cum sa depoziteze aceste deseuri intr-un mod ecologic astfel incat sa nu aiba efecte negative asupra naturii.

Pentru  mai multe detalii vizitati sectiunea speciala dedicata proiectului disponibila la adesa www.primaria-lumina.ro/natura.

Material Informatii Deseuri si Reciclare [PDF]

Prezentare Management Deseuri RO-ENG (PowerPoint)

Print Friendly, PDF & Email