Primaria Comunei Lumina in parteneriat cu Mantea Consulting si cu sprijinul SC Greentech Servicii Ecologice SRL lanseaza campania „Fii si tu prieten cu mediul, recicleaza !”.

Prin intermediul acestei campanii se intentioneaza responsabilizarea locuitorilor comunei cu privire la reciclarea aparatelor electrocasnice vechi. Cetatenii au posibilitatea de a se debarasa corect de deseurile electrice si electronice (DEEE) – aparate electrice si electronice vechi sau defecte, baterii si acumulatori uzati, becuri si neoane arse, prin organizarea unei campanii de colectare care se va desfasura in prima si ultima sambata a fiecarei luni, intre orele 09-13 sau zilnic la sediul Primariei din Comuna Lumina din strada Mare nr. 170.

Cum se va desfasura campania ?

Colectarea deseurilor electrice este un proces simplu si gratuit, atat pentru cetateni cat si pentru persoanele juridice.  Cei care doresc sa scape responsabil de deseurile electrice au urmatoarele posibilitati:

  1. Le pot aduce si preda direct la sediul Primariei Lumina, din strada Mare nr. 170, reprezentand o solutie permanenta pentru localnicii care vor sa renunte la deseurile electrice in mod corect, respectand comunitatea din care fac parte, legislatia si mediul inconjurator. Puteti apela numarul de telefon 0241251828 inainte de a va prezenta cu deseurile electrice pentru a le preda. Programul este de luni – joi intre orele 9-16, vineri intre orele 9-14.
  2. Pot face o comanda de preluare gratuita a deseurilor de acasa sau de la locul de munca printr-o programare la numarul de telefon 0738021211 – Cristina Mantea, in vederea preluarii gratuite a deseurilor electrice de mari dimensiuni direct de acasa sau de la sediul firmelor si institutiilor, prin unitatile mobile GSE. Persoanelor juridice li se ofera documentele necesare de casare, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
  3. Fiecare persoana care va preda DEEE la sediul Primariei Lumina sau la unitatile mobile GSE, va primi premii constand in rechizite scolare

De ce trebuie sa colectam DEEE ?

Colectarea si reciclarea deseurilor electrice si legislatia specifica au o motivatie foarte clara – protectia mediului si a sanatatii cetatenilor. Deseurile electrice au in structura lor componente toxice, care odata ajunse la groapa de gunoi, pe camp, pe malul apelor sau chiar in spatele casei, polueaza solul, aerul sau apa si ne afecteaza tuturor sanatatea.

Alege sa respecti comunitatea din care faci parte si mediul inconjurator – recicleaza deseurile electrice !