Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a obținut la finalul anului trecut emiterea actului de reglementare pentru proiectul „Implementare planuri de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier–Etapa 2011-2016: Achiziție, transport și montare panouri fonoabsorbante” urmând să demareze lucrările de instalare a acestora.

Proiectul include mai multe loturi printre care și Lot 3 DRDP Constanța.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă reducerea impactului transporturilor asupra mediului, respectiv reducerea nivelului de zgomot pe anumite sectoare de drumuri naționale cu trafic intens, prin îmbunătățirea condițiilor de mediu pentru persoanele care locuiesc în vecinatatea acestora.

Rezultatele așteptate:

  1. Reducerea numărului de persoane afectate de zgomot cu minim 40% (medie pe întreg proiectul) în primul an de operare (2023);
  2. Reducerea nivelului de zgomot sub limita maxima admisa de 70 dB (Lszn)în primul an de operare (2023);
  3. Amplasarea a 66 300 mp de panouri fonoabsorbante pâna în anul 2022 inclusiv.

Locuitorii comunei Lumina sunt vizați de acest proiect, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere urmând să instaleze panouri fonoabsobante pe porțiunea Șoseaua Tulcei din localitate.

Astfel, sectorul de drum de pe raza județului Constanța stabilit pentru a se amplasa panouri fonoabsorbante va fi DN22, de la poziția 283+800 la 286+100. Lungimea de drum care va include panouri fonoabsorbante este de 2,3 km și începe de la intersecția DJ226 (str. Năvodari) până la podul CF spre Tulcea.

Lucrările de montaj pentru aceste panouri fonoabsorbante vor începe din data de 14 aprilie 2022 și vor avea un impact pentru locuitorii comunei din zona vizată. Mai mult, odată cu implementarea acestui proiect se va restricționa accesul pe E87/DN 22 de pe străzi adiacente, urmând ca Străzile Crizantemelor, Pelican și Liniștei să fie singurele care vor mai avea ieșire spre drumul național/european.

 

Print Friendly, PDF & Email