Primul eveniment organizat la Căminul Cultural după reabilitare

Căminul Cultural din Lumina a fost astăzi gazda evenimentului „Școala mea în Sărbătoare”, organizat de Școala Generală cu clasele I-VIII Lumina în parteneriat cu alte 18 instituții din județ.
Acesta a fost primul eveniment organizat la Căminul Cultural după finalizarea amplelor lucrări de reabilitare și dotare.

Clădirea a beneficiat de finanțare în cadrul a două proiecte:
– de reabilitare și … [citeste]

Satul Oituz a împlinit 100 de ani

Satul Oituz, ce alături de Lumina și Sibioara, formează comuna Lumina, a îmbrăcat haine de sărbătoare în acest weekend. Pe 23 aprilie, descendenții neamului de ceangăi din Luizi-Călugăra au celebrat centenarul satului.

Un eveniment unic în viața locuitorilor Oituzului dobrogean și un prilej de a-și etala portul popular și să își arate ospitalitatea.

Situat la 25 de kilometri distanță de … [citeste]

Rezultate de excepție pentru echipa de karate ACS Shobu Lumina

Rezultate de excepție pentru echipa de karate ACS Shobu Lumina, care a scris istorie la Campionatul European de Karate de la Barcelona.

Cei opt sportivi au fost întâmpinați ca niște adevărate vedete, după reușitele de excepție de la competiția din Spania.  Aceștia au avut parte la școală de o festivitate emoționantă.

Tinerii, care s-au întors acasă cu două medalii de … [citeste]

Parcul din centrul comunei Lumina a devenit un Orasel al Copiilor

Comuna Lumina a intrat în spiritul Sărbătorilor de Iarnă. Anul acesta, locuitorii din comuna Lumina vor avea parte de o lună a cadourilor scăldată în lumini feerice, căci Primăria a pregătit iluminatul festiv atât pe străzile din comuna cât și în parcul central.

Autoritățile locale au (re)deschis parcul central pe data de 1 decembrie, începând cu ora 17:00, când au … [citeste]

Evenimente organizate de 1 decembrie de autoritatile din Lumina

Cu ocazia Zilei Naționale a României autoritățile locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul Comunei.

Alături de primarul Comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, au depus coroane de flori, consilierii locali precum si deputații Marius Horia Țuțuianu, Dumitru Lucian Lungoci si Dumitrache Cristina.

In cinstea eroilor neamului a fost oficiată si o slujba de pomenire de către … [citeste]