Folclor de mărțișor – Spectacol de Ziua Internațională a Femeii

Primăria Comunei Lumina vă invită să urmăriți imagini din spectacolul „Folclor de mărțișor” ce a avut loc pe data de 7 martie 2024 de la ora 18 la Căminul Cultural „Ion Creangă” din comuna Lumina.
Spectacolul, dedicat Zilei Internaționale a Femeii, a oferit recitaluri de muzică populară și dansuri populare tradiționale dar și moderne ale ansamblurilor invitate:
LUMINIȚE DOBROGENE COMUNA … [citeste]

Primul eveniment organizat la Căminul Cultural după reabilitare

Căminul Cultural din Lumina a fost astăzi gazda evenimentului „Școala mea în Sărbătoare”, organizat de Școala Generală cu clasele I-VIII Lumina în parteneriat cu alte 18 instituții din județ.
Acesta a fost primul eveniment organizat la Căminul Cultural după finalizarea amplelor lucrări de reabilitare și dotare.

Clădirea a beneficiat de finanțare în cadrul a două proiecte:
– de reabilitare și … [citeste]

Satul Oituz a împlinit 100 de ani

Satul Oituz, ce alături de Lumina și Sibioara, formează comuna Lumina, a îmbrăcat haine de sărbătoare în acest weekend. Pe 23 aprilie, descendenții neamului de ceangăi din Luizi-Călugăra au celebrat centenarul satului.

Un eveniment unic în viața locuitorilor Oituzului dobrogean și un prilej de a-și etala portul popular și să își arate ospitalitatea.

Situat la 25 de kilometri distanță de … [citeste]

Rezultate de excepție pentru echipa de karate ACS Shobu Lumina

Rezultate de excepție pentru echipa de karate ACS Shobu Lumina, care a scris istorie la Campionatul European de Karate de la Barcelona.

Cei opt sportivi au fost întâmpinați ca niște adevărate vedete, după reușitele de excepție de la competiția din Spania.  Aceștia au avut parte la școală de o festivitate emoționantă.

Tinerii, care s-au întors acasă cu două medalii de … [citeste]