Ministerul Mediului a lansat în consultare publică programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” dedicate celor care doresc finanțare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante și izolarea lor cu materiale ecologice.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice Proiectul de OM pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice şi unităţi de cult.

Proiect de OM | Referat 

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 de zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Fondului pentru Mediu.

Persoana de contact din partea Ministerului Mediului este: doamna Mariana Dumitru, email mariana.dumitru@afm.rosecretariat@afm.ro.

TVR scrie ca locuinţele ecologice sunt finanţate din nou de Ministerul Mediului. Noutatea este faptul că se pot obţine bani pentru materiale de construcţie ecologice, pentru termoizolare sau acoperişuri verzi, pe lângă fonduri pentru panouri solare sau pompe de căldură. Oricine poate aplica la program, de luna viitoare. Principiul de eligibilitate este simplu: primul venit, primul servit.

Pentru programul Casa Verde clasic se dau până la 6 000 de lei pentru cei care vor să îşi monteze panouri solare şi până la 8 000 de lei pentru cei care se gândesc să îşi instaleze pompe de căldură.

Prin Casa Verde Plus, puteţi obţine până la 40.000 de lei pe proiect pentru acoperişuri verzi, materiale ecologice de construcţie şi de termoizolaţie.

În jur de 10.000 de beneficiari pot aplica pentru fonduri. Ambele programe au linii separate de finanţare şi pentru instituţii publice.

Print Friendly, PDF & Email