Filiala Judeţeană a Asociaţiei Comunelor din România a organizat, joi, 6 septembrie, Adunarea Generală în sesiune ordinară pe anul 2012, adunare în care au fost programate şi alegeri interne, pentru noul Colegiu Director al Asociaţiei. Actualul Preşedinte, Primarul Mariana Gâju şi-a prezentat bilanţul de mandat, în care a enumerat proiectele pe care ACoR le are în derulare, proiecte pe care localităţile membre ale Asociaţiei le au în derulare. De asemenea, pe ordinea de zi au fost trecute următoarele teme: prezentarea raportului de activitate pentru perioada 2008- 2012, prezentarea proiectelor pentru perioada 2012 – 2016, prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli, prezentarea raportului Comisiei de Cenzori, prezentarea proiectului „Competent – Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, aprobarea statutului filialei judeţene a ACoR, alegerea Consiliului Director al filialei pentru mandatul 2012 – 2016, alegerea cenzorului filialei.De asemenea, în aceeaşi şedinţă urmau să fie aprobate structura Colegiului Director, organigrama şi organizarea la nivelul ACoR, prin decizie a Colegiului Director.

In cursa pentru componenta Colegiului Director al ACoR s-au inscris 23 de primari din judet, dintre care primii 9 au fost alesi pentru un mandat de 4 ani.

În urmă votului, Consiliul Director va fi format din Vasile Delicoti, care a primit cele mai multe voturi din partea primarilor, respectiv 39 din cei 48 de primari care au răspuns invitaţiei de a lua parte la Adunarea Generală a AcoR. Delicoti a fost urmat de Anca Belu, Dumitru Chiru, Cristian Cîrjaliu, Mariana Gâju, Valentin Vrabie, Marian Gălbinaşu, Gheorghe Murat şi Cristian Telehoi. De precizat că structura Consiliului Director va fi formată din următorii: un preşedinte, un prim-vicepreşedinte, doi vicepreşedinţi, un secretar general şi 4 membri. Din păcate, pentru funcţia de preşedinte, dar şi ce funcţii vor ocupa ceilalţi 8 membri ai Consiliului Director, se va stabili într-o şedinţă viitoare, atât Valentin Vrabie, cât şi Cristian Cîrjaliu – ambii rămaşi în competiţie pentru preşedenţia ACoR Constanţa au primit un număr de voturi egal, iar Mariana Gâju, cea care ar fi putut face diferenţa, şi-a anulat votul.

Print Friendly, PDF & Email