La finalul anului 2022 autoritățile locale din comuna Lumina au semnat contractele de finanțare pentru două proiecte importante, asfaltarea mai multor străzi din localitate. Împărțite în două loturi,  Străzile Decebal, Islazului, Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului și Pinului vor intra într-un amplu proces de modernizare pentru care s-a obținut finanțare de peste 1,8 milioane de euro.

De la momentul semnării contractelor cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectele au trecut prin mai multe etape procedurale. În momentul de față Primăria Comunei Lumina se află în faza de atribuire a contractelor de execuție lucrări. Pentru cele două contracte de asfaltare au fost depuse oferte în vederea atribuirii lucrărilor iar acestea sunt fie în proces de evaluare a ofertelor, fie în faza de desemnare câștigător.

Pentru Lotul 1, ce presupune modernizarea (asfaltarea) următoarelor străzi: Decebal și Islazului, în suprafață de 2626 ml, au fost depuse contestații în cadrul procedurii de desemnare câștigător execuție lucrări. Acest lucru duce la întârzierea semnării contractului de execuție cu o perioadă de aproximativ 30 de zile, conform prevederilor legale.

Pentru Lotul 2, ce presupune modernizarea (asfaltarea) următoarelor străzi: Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului, Pinului, în suprafață de 2300 ml, Primăria Comunei Lumina se află în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru atribuirea contractului de execuție. Dacă nu vor fi depuse contestații pentru această procedură, autoritățile speră să semneze contractul de execuție în luna iulie.

Cele două proiecte de asfaltare sunt finanțate în cadrul Programului Național de investiții ”Anghel Saligny” al Guvernului României și sunt extrem de importante pentru autorități, vizând modernizarea a aproximativ 5 km de drumuri din localitate.

COMUNA LUMINA ARE ANUL ACESTA CEL MAI MARE BUGET DE INVESTIȚII

 

Print Friendly, PDF & Email