Autoritatile locale anunta finalizarea proiectului „Modernizare străzi comuna Lumina (Asfaltare) 6,442 km” din localitate. 

In perioada urmatoare se va semna si receptia lucrarilor cu constructorul ce s-a ocupat de lucrari.

Investiția s-a realizat cu fonduri obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale si de la Bugetul Local. Valorea totala a proiectului  finantatat prin programul AFIR a fost de de 5.450.583 lei (1.194.439 euro).

Lucrările au fost începute în anul 2018 și au presupus asfaltarea străzilor din localitățile Lumina și Oituz pe o lungime de 6,442 kilometri dar și construirea unui sistem de preluare a apelor pluviale compus din rigole de acostament betonate longitudinale.

Prin proiect au fost modernizate străzile: Canarului, Morii, Ghiocei, Petrolului, Mare, Narciselor, Crizantemelor, Lebedelor, Sabinelor, Sirenei, Gării din localitatea Lumina dar si străzile: Liniștei, Viitorului, Teilor din localitatea Oituz

„Este o realizare importantă pentru comuna noastră, rețeaua de străzi modernizate prin turnare de covor asfaltic a crescut cu aproape șapte kilometri. Vom continua modernizarea infrastructurii rutiere și prin alte proiecte viitoare deoarece ne dorim să creștem gradul de confort al locuitorilor” a precizat primarul, Dumitru Chiru.

Print Friendly, PDF & Email