Consiliul Județean Constanța, împreună cu ADI „Dobrogea”, ECOTIC și Vastum Eco, organizează în perioada 4 – 9 octombrie 2021 o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice în comuna Lumina.

Astfel, locuitorii comunei pot contribui la campania de protecție a mediului, prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice. În perioada menționată, aceştia au posibilitatea de a preda GRATUIT, deșeurile voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc), prin comandă telefonică la numărul de telefon: 0771 006 485. De asemenea, au posibilitatea de a preda deșeurile (în perioada 4 – 9 octombrie), la punctul temporar de colectare din curtea Primăriei Comunei Lumina, str. Mare nr. 170, ( in zilele de 8 si 9 octombrie)

Stimați cetățeni,

Una dintre principalele probleme ecologice cu care ne confruntăm, o reprezintă gestionarea deșeurilor. Obiectivul nostru principal este implementarea și dezvoltarea colectării selective a deșeurilor în Județul Constanța, cu respectarea legislației din domeniu. Reușita implementării „Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor” ține, însă, și de implicarea populației. În acest sens, împreună cu ADI Dobrogea, Asociația ECOTIC și Vastum Eco am demarat la nivelul județului o campanie de informare, conștientizare și colectare a deșeurilor din categoria DEEE ( deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice ). Reducerea, recuperarea și reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu și lung, și reprezintă o formă de manifestare a respectului față de mediul înconjurător și față de viitorul nostru.
Mihai Lupu – Președintele Consiliului Județean Constanța

Pentru o comună Lumina curată și civilizată, pentru o urbe verde și prietenoasă cu mediul înconjurător, trebuie să colectăm separat deșeurile și să nu mai aruncăm gunoiul la întâmplare. Schimbarea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. Numai #ÎMPREUNĂ putem asigura un mediu curat, sanătos și civilizat. Eu ajut mediul și vă provoc să o facem #ÎMPREUNĂ!
Dumitru Chiru, primarul Comunei Lumina

Print Friendly, PDF & Email