Asociaţia de Dezvoltare Zona Metropolitană Constanţa (ZMC) va implementa un proiect de amploare in comuna Lumina. Reprezentanţii ZMC au organizat o conferinţă de presă în care au anunţat că s-a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din ZMC, Lumina, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret”.

Reprezentantul ZMC, Adrian Crăciun, consilier în cadrul ZMC, a declarat că prin acest proiect va fi reabilitată şi dotată o clădire în prezent neutilizată din comuna Lumina, în vederea înfiinţării unui centru de tineret care să ofere tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi educative.

Noul centru de tineret din comuna Lumina va avea o suprafaţă totală de 428 mp, urmând a fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi peste 4.000 de tineri. „Prin acest proiect dorim să oferim tinerilor din comuna noastră un loc în care să se întâlnească şi să comunice, încercăm astfel să-i stimulăm să participe la viaţa comunităţii”, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, acesta fiind finanţat prin POR 2007 – 2013. Valoarea totală a proiectului este de 3.140.906,19 lei, din care 2.336.448,89 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, suma de 201.464,63 lei reprezentând contribuţia proprie a beneficiarului.


Sursa: Telegraf, Litoral TV

Print Friendly, PDF & Email