Stimati cetateni,

Va aducem la cunostinta ca proprietarii de cladiri au obligatia declararii dotarii imobilelor cu instalatii de incalzire la Biroul de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Comunei Lumina.

Obligativitatea revine acelor proprietari de case si vile care isi doteaza imobilele cu instalatii de incalzire, constituite din conducte si radiatoare-calorifere, indiferent de tipul acestora, de tipul agentului termic sau a tipului de combustibil folosit.

Astfel, in termen de 30 de zile de la data procesului verbal de punere in functiune al centralei termice, contribuabilii trebuie sa depuna la  Biroul de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Comunei Lumina declaratii rectificative.

Precizam ca imobilele care sunt dotate cumulativ cu instalatii de apa, canalizare si incalzire sunt impozitate diferentiat fata de cele la care lipseste una din aceste dotari.

Depasirea termenului legal pentru depunerea declaratiei fiscale se sanctioneaza cu amenda de la 70 lei la 279 lei, cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din valoarea minima, conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Pe langa sanctiunea amintita, contribuabilul va suporta si contravaloarea impozitului recalculat pentru toata perioada in care cladirea a fost dotata cu cele patru tipuri de utilitati precum si majorarile de intarziere calculate conform legistatiei in vigoiare, aplicate sumei restante.

Declaratiile „Impozitul/taxa pe cladiri” se completeaza si se depun de catre contribuabili la Biroul Taxe si Impozite din cadrul Primariei Comunei Lumina, str. Mare nr. 170.

Print Friendly, PDF & Email