Primăria Comunei Lumina si  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au semnat pe data de 23 ianuarie contractul de finanțare pentru proiectul “Modernizare străzi comuna Lumina (Asfaltare) 6,442 km”. Valoarea totală a finanțării venită de la Agenția pentru Finanțare a Investițiilor rurale este de 1 milion de euro.

În cadrul acestui proiect de asfaltare a 6,4 km de străzi din comuna Lumina urmează să fie reabilitate un număr de 14 artere de circulație din localitățile Lumina și Oituz. In localitatea Lumina străzile ce urmeaza sa fie asfaltate sunt Canarului, Morii (de la nr. 1-39), Ghiocei, Petrolului, Mare, Narciselor (de la nr. 1-33), Crizantemelor, Lebedelor, Sabinelor, Sirenei și Gării. In satul Oituz străzile vizate din proiect sunt Teilor, Viitorului și Liniștei.

Primarul comunei, domnul Ioan Roman a declarat la semnarea contractului că:

Ioan Roman, primarul comunei Lumina

De la investirea ca primar al comunei Lumina am avut în vedere o îmbunătățire a străzilor din localitate. Până în momentul de față în comună nu s-a văzut o îmbunătățire reală a stării acestora. Ca să reușim să obținem finanțare pentru a îmbunătăți starea drumurilor din localitate avem nevoie de proiecte si Studii de Fezabilitate bune care să fie depuse. Acesta este unul din proiectele care au obținut un punctaj bun și a fost finanțat. Mai multe proiecte au fost demarate la finalul anului 2016 si depuse în perioada martie 2017 și acum, în ianuarie 2018, a fost semnat primul contract.”

Autoritățile vor demara în prima parte a acestui an procedurile pentru achiziția documentației de proiectare a lucrării iar dacă lucrurile vor merge bine urmează apoi procedura de selectare a firmei ce se va ocupa de asfaltarea propriu zisă.

Îmi doresc ca lucrurile să meargă repede dar totul se guvernează după legi ce trebuiesc respectate. Acesta este motivul pentru care, din a doua jumătate a anului 2018 cu toții vom vedea o îmbunătățire în comună.”, a mai spus primarul comunei Lumina, Ioan Roman.

Print Friendly, PDF & Email