Au inceput lucrarile parcului fotovoltaic din Lumina

Primăria comunei Lumina din judeţul Constanţa implementează Proiectul LIGHT “Learning to Improve the Global Health Together”, cod 2021/330669. Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul financiar de Granturi SEE & Norvegiene 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, Apelul 3.1 “Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile”.

 

Sursa video: Dotto TV

Comuna Lumina este cu un pas mai aproape de construirea unei noi creșe

Proiectul, care aparține Companiei Naționale de Investiții, a fost scos la licitație și mai este doar un pas până la demararea lucrărilor. Imobilul va fi de dimensiuni medii spun reprezentanții administrației locale.

Acesta va avea 40 de locuri pentru copii, zona pentru studiu și joacă, vestiare și bucătărie proprie. Valoarea proiectului este de aproximativ 12,2 milioane de lei. Daca totul va decurge conform planului, creșa ar putea primii copii în aproximativ un an de la începerea lucrărilor.

Comuna are în acest moment două corpuri ale grădiiței unde își desfășoară activitatea 255 de copii.

Un nou parc pentru locuitorii din Lumina

Un nou parc a fost inaugurat in comuna Lumina. Acesta este situat pe strada Decebal, la intersecția cu Str. Dumitru Comsa.
 
Noul spatiu oferă un loc de joaca pentru copii, aparate multifuncționale de sport dar si bănci pentru odihna.
Taierea panglicii a avut loc de 1 decembrie, pentru a celebra aceasta zi. Fiind o investitie recent finalizata, mai sunt cateva lucruri de definitivat urmand ca in cel mai scurt timp oamenii sa se poata bucura si sa foloseasca aparatele din parc.

A fost inaugurată Sala de Sport de la Școala din Lumina

Autoritățile locale au finalizat și au inaugurat noua Sală de Sport destinată elevilor de la Școala Gimnazială din Lumina.
 
Evenimentul de inaugurare al noii Săli de Sport a avut loc în prezența oficialităților din comună, părinților, profesorilor și elevilor.
 
Noua sală de sport are o suprafață totală de 390 de metrii pătrați și este dotată cu vestiare și grupuri sanitare pentru fete și băieți, depozite de materiale și centrală termică.

Parcare nouă pe strada Pelican din Lumina

Se lucreaza la amenajarea de noi locuri de parcare pe strada Pelican din Lumina.
 
Avand in vedere numarul de masini din zona, ce creste exponential in timpul anului scolar, autoritatile locale au decis extinderea locurilor de parcare disponibile in zona Scolii Generale si a Gradinitei.
 
Lucrarile sunt preconizate a fi finalizate odata cu cele ale Salii de Sport, iar dupa finalizarea lor vor exista 27 de locuri noi de parcare. Acestea sunt dedicate atat cadrelor didactice de la unitatile de invatamant cat si parintilor ce isi transporta copiii la/de la acestea.
 
Lucrarile au presupus, de asemenea, si reconfigurarea troturarului pentru pietoni dar si repozitionarea arbustilor de pe spatiul verde transformat in parcare.