Primaria Comunei Lumina si Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au semnat in data de 5 aprilie doua noi contracte de finantare ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii din localitate.

Cele doua proiecte au ca obiectiv extinderea retelei de canalizare din localitate precum si modernizarea si asfaltarea strazilor din cartierul B3 din Lumina.

In ceea ce priveste proiectul “Extensie retele de canalizare Menajera Zona B2+ Aleea Narciselor, str. Prelungirea Iasomiei si Str. Garii, loc. Lumina, acesta vizeaza introducerea sistemului de canalizare a apelor uzate pe strazile Prelungirea Iasomiei, Aleea Narciselor, Murelor, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazu, Cuza Voda, Carol, Independentei, Marasesti, Ferdinand, Belsugului, Dumitru Comsa. Valoarea necesara de la bugetul de stat pentru realizarea obiectivului de investiii se ridica la 2.590.935 lei cu TVA (575.764 euro).

Proiectul de „Modernizare (pietruire si asfaltare) strazi Comuna Lumina, cartier B3.”, ce a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii prin programul PNDL 2, include strazile Stefan cel Mare, Cuza Voda, Mircea cel Batran, Mihai Viteazu, Independentei, Marasesti si Ferdinand. Valoarea totala a proiectului este de 3.671.520 lei din care 2.460.552 lei urmeaza sa fie contributia Ministerului Dezvoltarii iar diferenta reprezinta co-finantare de la bugetul local.

In cursul acestui an urmeaza demararea procedurilor de licitatie pentru demararea implementarii celor doua proiecte importante pentru dezvoltarea localitatii.

Cele doua proiecte completeaza de asemenea proiectul  “Modernizare strazi comuna Lumina (Asfaltare) 6,442 km”, semnat la inceputul anului cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Strazile ce vizeaza acest proiect sunt Canarului, Morii, Ghiocei, Petrolului, Mare, Narciselor, Crizantemelor, Lebedelor, Sabinelor, Sirenei, Garii din Lumina si strazile Teilor, Viitorului si Linistei din satul Oituz.

Print Friendly, PDF & Email