Comuna Lumina a reacționat și a sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina care trec granița pentru a fugi din calea războiului, lăsându-și în urmă rudele care nu au voie să părăsească țara și agoniseala de-o viață.

Locuitorii din comună au răspuns pozitiv apelului venit din partea autorităților și au donat alimente neperisabile ce urmează să fie trimise începând de mâine catre punctul vamal de la Isaccea.

Persoanele care vor să ajute în continuare pot aduce și în cursul zilei de azi (1 martie 2022), la Căminul Cultural din Comuna Lumina, pănă la ora 17, alimente ce urmează să fie donate refugiaților care trec granița. Cei care vor să doneze îmbrăcăminte pot face acest lucru cu condiția ca aceasta să fie curată și cat mai nouă/nefolosită.

Vă mulțumim pentru solidaritate și implicare.

Info:

Vă informăm, de asemenea, că în sprijinul cetățenilor implicați în această acțiune umanitară a fost lansată și platforma https://dopomoha.ro/ro/ (pentru limba română) sau https://dopomoha.ro/uk (în limba ucraineană) unde se reăgăsesc informații esențiale pentru refugiați.

 

Print Friendly, PDF & Email