Miscarea si activitatile sportive se afla printre principalele activitati ce reprezinta interes pentru tinerii din localitatea Lumina. Inaugurarea terenului sintetic din comuna a fost un adevarat succes, acesta fiind folosit pentru diverse evenimente sportive, meciuri de fotbal dar si de catre elevii scolii generale din localitate.

Una din problemele identificate in ultimii ani a fost dorinta de a face miscare si in timpul sezonului rece sau cand vremea de afara este nefavorabila. Avand in vedere faptul ca in localitate nu exista o  sala de sport, elevii de la scoala generala din localitate sunt obligati sa isi desfasoare orele de sport pe perioada sezonului rece intr-o sala de sport improvizata.

Planurile pentru construirea unei Sali de sport in localitate se aflau pe lista de obiective ale administratiei locale de ceva timp.

Autoritatile locale din Comuna Lumina anunta ca au reusit sa obtina finantare din partea Consiliului Judetean pentru a demara constructia unei Sali de Sport in localitatea Lumina.

sala sport 2

Planurile administratiei presupun constructia unei Sali de sport in incinta curtii Scolii Generale din localitate, pe  terenul de fotbal asfaltat. Sala de sport ar urma sa aiba o suprafata de  30m X 45m, sa fie prevazuta cu vestiare, banci si alte dotari specifice.

Proiectul urmeaza sa fie supus spre aprobare in sedinta de consiliu local, urmand apoi sa fie facute demersurile necesare in vederea proiectarii si constructiei salii de sport.

Print Friendly, PDF & Email